Berichten


30 juni-1 juli: Op Weg Naar Iedersland

Geplaatst 26 jun. 2017 03:40 door Liam Fitzpatrick

Er staat iets moois te gebeuren in de Leeuwenpark in Wittenvrouwenveld … Het bruist en borrelt onder de oppervlakte. Op 30 juni en 1 juli kun je komen genieten van 2 dagen vol creatieve en muzikale activiteiten.
 • GRATIS ENTREE!
 • VRIJDAG 30 JUNI Aanvang 22.00 uur
  Openluchtfilm
 • ZATERDAG 1 JULI Vanaf 14 uur
  Een dag vol creatieve en muzikale activiteiten.
  • MUZIEK
  • KUNST~~THEATER~~KIDS
   Bobs schiettent ★ Nowah Kater ★ Theaterprikkels ★ Expeditie Zilverschoon ★ Sanna Hoop ★ Rubens Poppentheater ★ Ambient Soundscapology ★ Shakta Tribe ★ Rob Driessen ★ Ton Oostveen ★ En vele anderen ★
  • Food by Pizza Kaboom
Er staat iets moois te gebeuren in Wittenvrouwenveld…Het bruist en borrelt onder de oppervlakte en op vrijdag 30 juni knalt de kurk er van af!
Wat is er fijner dan een buurt waarin verbindingen ontstaan, waar mensen samen komen om iets gemeenschappelijks neer te zetten. Bij Caracola, het Werkhuis en op vele andere plekken in de buurt wordt er dagelijks met hart en ziel gewerkt aan deze verbinding door gepassioneerde mensen.
Op 30 juni en 1 juli organiseren Het Werkhuis, Caracola, Jens Hardy, en Maastricht-LAB (www.maastrichtlab.nl) het evenement Iedersland.
Het belooft een evenement te worden gevuld met allerlei creatieve en muzikale activiteiten voor iedereen, jong en oud! Dus noteer die data alvast in je agenda en houd onze facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws!
Laat het ons weten wanneer je betrokken wilt raken bij deze dagen! Stuur een mailtje naar: tom@maastrichtlab.nl of estherjanssenmaastricht@gmail.com

TOT ZIENS OP 30 juni/1 juli!

Juli 8: 4de Doe-Dag in de Kloostertuin

Geplaatst 15 jun. 2017 07:31 door Liam Fitzpatrick

Zaterdag 8 juni, van 10:30 tot 14:30 in Kloostertuin Opveld Heer - voor de vierde keer vindt er een Doe-Dag plaats in de Kloostertuin. We gaan snoeien, opruimen, split uitdunnen, schoffelen en wieden. Halverwege gaan we lekker lunchen en socializen. Komt u ook helpen? Graag even aanmelden via mail: amaury.stroux@home.nl

20 juni om 19.30 - informatieavond Duurzaam Wonen

Geplaatst 11 jun. 2017 13:17 door Liam Fitzpatrick

De Eerste Maastrichtse Energie Coöperatie (EMEC) gaat samen met Installatiebedrijf P Heijnens Installaties, Isolatiebedrijf Bameco en Glashandel Trichtglas proberen zoveel mogelijk huishoudens in Heer enthousiast te maken voor Duurzaam Wonen. Uw woning energie zuiniger maken en zelf duurzame energie opwekken met zonnepanelen. Ook uw woning kan hiervoor in aanmerking komen.

Informatieavond Duurzaam Wonen

Op dinsdag 20 juni om 19.30 uur organiseren wij daarom een informatieavond “Duurzaam Wonen” in het Novotel, Sibemaweg 10, 6227 AH Maastricht, waarvoor u van harte bent uitgenodigd. U krijgt er vrijblijvende informatie over energiebesparing en het zelf opwekken van energie met zonnepanelen. De drie bedrijven zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van uw woning en zijn met hun adviseurs aanwezig om meer informatie te geven over de mogelijkheden van energie besparen en energie opwekken met zonnepanelen.

Duurzaam Wonen Quickscan

Wilt u ook deze zomer nog in uw extra geïsoleerde huis uw eigen energie opwekken én besparen op uw energiekosten dankzij zonnepanelen? Ga dan naar www.emec.nu/heer en meldt u vrijblijvend aan. Als u zich op deze wijze aanmeldt voor deze Duurzaam Wonen avond, ontvangt u een gratis “Duurzaam Wonen Quickscan” van uw woning ter waarde van € 175,-.

Vrijblijvende afspraak aanvragen

Bent u niet in de gelegenheid om naar de informatieavond te komen of wenst u liever een vrijblijvende afspraak bij u thuis, dan kunt u nu ook meteen een afspraak aanvragen via www.emec.nu/heer. Als u het formulier invult, maakt een medewerker van een van de bedrijven zo snel mogelijk een afspraak met u.

Lening provincie Limburg

EMEC kan u tevens helpen met het aanvragen van de Stimuleringslening Duurzaam Thuis (SDT) van de provincie Limburg. De SDT is een lening die het financieel aantrekkelijk maakt om te investeren in energiebesparing en in duurzame energiesystemen. U leent kostenneutraal; met de besparing op uw energiekosten betaalt u de aflossing en de rente van de lening. Zodra u de lening hebt afgelost, profiteert u dus al helemaal van uw lagere energiekosten.

Btw terugvorderen

Uiteraard zal EMEC, tegen een kleine vergoeding, voor u de btw die u als particulier heeft betaald terugvragen. Hierdoor krijgt u dus al meteen 21 procent van uw investering in zonnepanelen terug.

Wij hopen u te begroeten op dinsdag 20 juni om 19.30 uur in het Novotel in Heer.
Jos van Golde
voorzitter EMEC

Buurtbewoners, een paar interviewtjes

Geplaatst 3 jun. 2017 12:45 door Nel Knapen   [ 3 jun. 2017 12:48 bijgewerkt ]

Deze keer: de Blanckenberghofstraat

 

Wie ben je en wat is je leeftijd?

Ik heet Jean en ben 72 jaar oud.

Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren in het centrum van Maastrcht.

Waarom woon je in Heer?

Het huis en de ligging beviel ons.

Wat mis je in Heer?

Ik mis een winkel in mannenkleding.

 

Wie ben je en wat is je leeftijd?

Ik heet Sylvia en ben 59 jaar.

Waar kom je vandaan?

Ik kom uit Amby.

Waarom woon je in Heer?

Ik woon hier vanwege mijn man,hij is van Heer.

Wat mis je in Heer?

Ik mis hier een saamhorigheidsgevoel.

 

Wie ben je en wat is je leeftijd?

Ik heet Theo en ben 64 jaar.

Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren in het Kommelkwartier.

Waarom woon je in Heer?

Dit was de juiste woning voor ons.

Wat mis je in Heer?

Hier?? Ik mis helemaal niks!

3-6 juli: Kermis

Geplaatst 24 mei 2017 12:29 door Nel Knapen   [ 26 mei 2017 06:22 bijgewerkt door Liam Fitzpatrick ]

Met Pinksteren staat er weer een Kermis op het Raadhuisplein/ Raadhuisstraat.

Vanaf zaterdag 3 juni tot en met dinsdag 6 juni vanaf 14:00 uur is de Kermis dagelijks open. Verleden jaar viel de Pinksterkermis samen met de Kermis op het Vrijthof en tot overmaat van ramp was het ook nog slecht weer. De opbrengst voor de exploitanten viel verleden jaar tegen. Tijdens de Pinksterdagen zijn er in Nederland veel plaatsen waar het kermis is en hebben de exploitanten een ruime keuze van waar ze gaan staan en mogelijk meer verdienen. Het is afwachten hoe het weer dit jaar zal zijn maar we hopen toch dat met de attracties die er wel zijn u een fijne Kermis zult hebben. Op maandag zal de dansgroep Reality om 15:30 uur een optreden verzorgen en is het op dinsdag eurodag met om 17:00 en 18:30 uur een bezoek van de Minions.

Het moge duidelijk zijn dat met uw bezoek aan de Kermis deze kan blijven voortbestaan!

Dodenherdenking

Geplaatst 24 mei 2017 12:27 door Nel Knapen   [ 3 jun. 2017 12:43 bijgewerkt ]

Maastricht Meldt App

Geplaatst 24 mei 2017 12:13 door Nel Knapen

De ‘openbare ruimte’ is een verzamelnaam voor de plekken die wij allemaal gebruiken. Zoals pleinen, wegen, sportvelden en parken. Is er iets in de openbare ruimte niet in orde? Met de Maastricht meldt App kunt u dit snel melden. Meteen op de plaats én op het moment dat u het signaleert. Denk bijvoorbeeld aan overlast door hondenpoep, gladheid in de winter, een verstopte put, of gaten in het wegdek. De app kunt u downloaden voor iPhone in de App Store of voor Android via Google Play. Meer informatie vindt u op www.gemeentemaastricht.nl/meldingen-app .

Sjuif es aen gaat Verhuizen

Geplaatst 24 mei 2017 12:11 door Nel Knapen   [ 26 mei 2017 06:29 bijgewerkt door Liam Fitzpatrick ]

Op 16 mei 2017 was het zover. Wij kregen formeel de beschikking over een beneden woning gelegen aan de Gerard Walravenstraat 92 A. Vooralsnog is er alles op gericht om te zorgen dat op dinsdag 22 mei onze eerste bijeenkomst hier doorgang kan vinden.

En wie is "wij" zult u zich mogelijk afvragen. Nou, wij zijn een aantal wijkbewoners die elkaar op vrijblijvende basis ontmoeten op dinsdag ochtend of donderdag middag. Wij drinken dan een kop koffie praten wat bij en kijken of we een gezamenlijke actie ondernemen. Afhankelijk van de wensen beslissen we wat we de volgend ontmoeting doen.

buurtplatform proberen we samen met de Gemeente Maastricht, GGD, Maasvallei, Senioren Adviescommissie Maastricht en Trajekt om wijkbewoners een ontmoetingsplek te bieden waar zij vrijblijvend terecht kunnen.

dit moment zijn wij dus druk bezig met schilderen, schoonmaken en inrichten van deze woning als een plek waar het goed toeven is. Wij hopen eind juni of begin juli een officiële opening te organiseren. Uiteraard mag u gerust ook eerder komen kennis maken met dit initiatief om wijkbewoners dichter bij elkaar te brengen en samen te leven.

Gerard Walravenstraat 92A

4 Juni - Pinksterprocessie in Heer

Geplaatst 7 mei 2017 23:45 door Liam Fitzpatrick

Ook dit jaar weer trekt de processie uit in de parochie Sint Petrus–Banden Heer. De jarenlange traditie gaat niet verloren. Pinksterzondag 04 juni is een belangrijke en feestelijke dag voor de gemeenschap Heer. Eerst processie en daarna kermis vieren. De processie vertrekt om 10.00 uur vanaf het Kerkplein, direct aansluitend aan de plechtige eucharistieviering die om 09.00 uur begint.

Er kan opnieuw gerekend worden op deelname door de heel mooie “vaste” processiegroepen, verenigingen, scholen, vrienden-clubs, particulieren en vele andere mensen uit de Heerder gemeenschap en ook daarbuiten. Daarnaast mogen we dit jaar weer diverse mooie gastgroepen uit omliggende parochies verwelkomen. De kinderen uit onze parochie die elders de eerste Heilige Communie hebben gedaan, zijn natuurlijk van harte welkom om samen met de andere communicanten in de processie mee te gaan.

Processie-route

De (bestaande) route is als volgt: Kerkplein, Dorpstraat, Einsteinstraat, St.Servatiusweg, rechtsaf Veldstraat, rechtsaf Gerard Walravenstraat, linksaf Kerkhofweg, linksaf Dorpstraat, bij rotonde rechtsaf Kruisstraat, rechtsaf Op de Was, Bronweg, Onder de Kerk, Dorpstraat tot op het Kerkplein. Op het Kerkplein zal een korte sluitingsplechtigheid plaatsvinden.

Bij slecht weer wordt de processie afgelast.

Het is zeer feestelijk als de straten voor deze gelegenheid mooi zijn versierd en er veel gevlagd wordt. Er worden op verschillende plaatsen van de route ook weer mooie grondversieringen aangebracht. Deze worden zo kort mogelijk na de Pinksterdagen opgeruimd.

Na de slotplechtigheid op het Kerkplein is men welkom in “Aen de Wan” op de Einsteinstraat. Wij wensen U een mooie Pinksterdag, een waardige en geslaagde processie en natuurlijk een fijne kermis in Heer.

De Processiecommissie
St.Petrus-Banden, Heer.

Bea Rijks VZ
St.Josephstraat 46,
6227SN Maastricht
043 361 6450
bea_rijks@hotmail.com
Ans Hanssen SECR
Drenckgaard 67
6227GH Maastricht
043 361 3890
answelie@ive.nl

15 april Kinderactiviteiten in de Kloostertuin

Geplaatst 10 apr. 2017 08:01 door Liam Fitzpatrick

Paasvuur, paaseieren en bosuil-kast
Kinderactiviteiten in de Kloostertuin

Op 15 april zijn alle buurtkinderen rondom Kloostertuin Opveld welkom om een bezoek te brengen aan dit mooie parkbos. Vanaf 19.00 uur vinden er enkele leuke activiteiten plaats. Zo wordt er een bosuil-kast geplaatst, kunnen kinderen paaseieren zoeken en is er een heus paasvuur!

In de opvallende grote Rode Beuk, die midden in de Kloostertuin staat, heeft lange tijd een bosuil gewoond. De projectgroep Renovatie Kloostertuin Opveld wil graag deze uil opnieuw naar de Kloostertuin lokken en daarom gaat klimmer Rens op 15 april een bosuil-kast plaatsen in de boom. Daarvoor moet hij hoog de beuk in met zijn klimspullen – en kan hij aanmoedigingen gebruiken!

Een andere belevenis die de buurtkinderen zeker zal aanspreken is het maken van een paasvuur in de Kloostertuin. Pasen is van oudsher een lentefeest maar Christenen vieren dan dat Jezus is herrezen. De projectgroep wil dit feest vieren door met de kinderen een paasvuur te bouwen en daarvoor een grote stapel sprokkelhout te verzamelen. Om 20.30 uur worden de vier vuurkorven aangestoken.

Voordat de vlam in de houtstapels gaat, krijgen de kinderen eerst nog volop de gelegenheid om paaseieren te zoeken in de Kloostertuin. Want Pasen zonder eieren is natuurlijk geen Pasen. De projectgroep, die de activiteiten samen met de werkgroep Jeugd van IVN-Maastricht organiseert, hoopt op de aanwezigheid van veel buurtkinderen en hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s!

De activiteiten starten op 15 april om 19.00 uur. Verzamelen bij de Rode Beuk (met de dikke keien). Het parkbos is toegankelijk via de poort aan de Veldstraat in Heer, maar ook via het ‘olifantenpad’ in Vroendaal (aan het voetpad achter de huizen aan Savelsbosch-Noord). De dag eindigt om 21.00 uur.

1-10 of 28

Comments