Berichten


7 juli Struinen in de Tuinen

Geplaatst 29 jun. 2019 15:06 door Liam Fitzpatrick   [ 29 jun. 2019 15:09 bijgewerkt ]

Op zondag 7 juli veranderen Maastrichtse tuinen in intieme podia, waar lokale kunstenaars hun talent tonen met hun voeten in het gras. Geniet in het groen van livebands, singer-songwriters, dansers, theatermakers en andere podiumdieren. Elke act speelt drie shows van 30 minuten.
Het programma is online te bekijken, of op te halen bij Ontmoetingscentrum Heer (Aen de Wan), Einsteinstraat 32.
  • Bij de Heerenhof, Veldstraat 8-12a, is om 13.30, 15.00 en 16.30 uur het trio Jazz Oddity te horen.
  • Bij Kelvinstraat 64 is om 12.00, 13.30 en 15:00 Musac te horen.
  • Bij de locotuinen, Wanweg, tegenover Oude Molenweg 46, is om 12.00 en 14.15 CABIN te horen.
  • Bij Onder de Kerk 33 is om 13.30 en 15.00 Opera Cellissimo te horen.
  • Bij Dorpstraat 60 is om 12.00, 13.30 en 15.00 Ylka te horen.
  • Bij Achter den Handel 1 A03 is om 13.30 en 15:00 Kwaheri te horen.
Entree is vrij!

Kom, oogst en proef: LOCOtuinen open dag op 15 juni!

Geplaatst 11 jun. 2019 13:01 door Liam Fitzpatrick

Kom en beleef onze prachtige CSA tuin! Daar waar je kraakverse groentes en kruiden kunt oogsten & proeven. Een eigen veldboeket kunt plukken! Ben je nieuwsgierig hoe een CSA tuin werkt? Wil je meer weten over LOCOtuinen en wekelijks je verse groentes oogsten? Kom naar de open dag met kinderen, opa, oma & buren, kortom iedereen is welkom!

Waar? Op onze zelfoogst akker aan de Wanweg in de wijk Heer, Maastricht. Dit is het zandpad tegenover Oude Molenweg 36.

Tijdstip? Zaterdag 15 juni van 11-17 uur.

Entree gratis

DOE-DAG kloostertuin op zondag 16 juni!

Geplaatst 4 jun. 2019 12:55 door Liam Fitzpatrick

Hallo buurtgenoten uit Vroendaal, Heer en Eyldergaard! Op 16 juni is er weer een DOE-dag in de Kloostertuin. We gaan dan vooral de meidoornhagen snoeien. Kom je ook meehelpen op deze altijd gezellige klusdag? We starten om 10.30 bij de picknicktafel. Rond 12.00 eten we een lekkere lunch en rond 14.30 sluiten we af. Neem s.v.p. een eigen heggenschaar mee, handschoenen en een bladhark. Ook een of twee kruiwagens zijn zeer welkom!

GRAAG EVEN AANMELDEN (i.v.m. lunchinkopen): info@kloostertuinopveld.nl.

4 mei - Vogelexcursie in Kloostertuin Opveld

Geplaatst 2 mei 2019 04:02 door Liam Fitzpatrick

Vogelexcursie in Kloostertuin Opveld
Op 4 mei, van 09.00 tot 11.00 uur


De meeste zomervogels zijn er weer en dat betekent dat het vroegevogelconcert uitbundig kan zijn. Grote bonte specht en groene specht laten hun roffels horen. Zwartkop en tjiftjaf zingen hun kenmerkend lied. Mezen en merels zijn misschien hun jongen aan het voeren. In de vroege ochtend is er altijd kans op bijzondere vogelontmoetingen. De natuur zorgt altijd wel voor een verrassende ontdekking!

Heb je ook zin om vroege vogels te spotten en ben je zelf ’n vroege vogel? Kom dan naar onze wandelexcursie in de Kloostertuin! Deze excursie staat onder leiding van IVN-vogelexpert Henny. We verwelkomen je graag op zaterdag 4 mei om 09.00 uur. We verzamelen bij de Rode Beuk (nabij de picknickbank).

SVP aanmelden (i.v.m. voorwerk en rondleiding): info@kloostertuinopveld.nl

Tot dan! Hartelijke groet,


20 april - Paasvuur in Kloostertuin Opveld

Geplaatst 15 apr. 2019 11:49 door Liam Fitzpatrick

Op 20 april, van 19.00 tot 21.00 uur!

Vuurtje stoken is nog steeds een heimelijk genoegen van velen onder ons en niet alleen van de jeugd! Vuur heeft vele functies: je kunt je ermee verwarmen, je kunt erop koken en je kunt sprokkelhout opstoken en opruimen.

Op Paaszaterdag is Eric aanwezig om kinderen te leren hoe je vuur kunt maken en hoe je er in de natuur mee kunt koken: hij start om 19.00 uur en maakt voor jong én oud warme chocolademelk en broodjes met warme knakworst!

Vanaf 20.00 uur gaan we in de Kloostertuin hout sprokkelen voor het Paasvuur, dat onder leiding staat van Maos van Waterscouting Jan van Gent. Rond de klok van 21.00 uur sluiten we de avond af. Kom je ook op zaterdag 20 april?

Ouders zijn vanzelfsprekend zeer welkom, om samen met de kinderen te genieten van het vuur én de broodjes-knakworst met chocomel! Ouders kunnen overigens gerust ook eigen dranken (fris, bier, wijn) meenemen. Ontmoetingsplek is bij de picknickbank.

SVP aanmelden (i.v.m. broodjes, knaks, choco): info@kloostertuinopveld.nl

Tot dan! Hartelijke groet,

23 feb - Vastelaovendskonzèr 2019

Geplaatst 18 feb. 2019 09:00 door Liam Fitzpatrick

Koninklijke Harmonie van Heer presenteert Vastelaovendskonzèr 2019. Anderhalf uur lang ondergedompeld worden in Zuid-Amerikaanse, Spaanse en Franse klanken en natuurlijk echte Vastelaovendsmuziek, met als thema: de liefde! De liefde voor Carnaval, de liefde voor … vul maar in. Wie wil dat nou niet? Met Lies en Marie en vele andere acts en sketches. Zaterdag 23 februari. Aanvang 19.11 uur. Herremeniezaal, Burg. Cortenstraat 7. Entree €3,-

Nieuwe inrichting Plein Sint Petrus Banden vertraagd

Geplaatst 31 dec. 2018 12:10 door Nel Knapen

Beste meneer/mevrouw,

Op 29 september 2018 bent u tijdens de informatieavond geïnformeerd over het plan voor het Plein Sint Petrus Banden.

Planning

Tijdens deze informatieavond is verteld dat in oktober het ontwerp en het bestek in samenwerking met scouting/kinderdagverblijf zou worden afgerond. Aansluitend zou de openbare aanbesteding voor de aanleg van het park plaatsvinden om begin 2019 te starten met de werkzaamheden.

Vertraging

Helaas verlopen de voorbereidingen anders dan gepland en verwacht. Daarvoor zijn een aantal redenen te geven:

Voor de nieuwe inrichting van het park is een afwijking op het bestemmingsplan nodig. Dat was in september bekend, maar het opstellen van de benodigde stukken kost meer tijd dan in eerste instantie gedacht.

Voor de onttrekking van de weg Plein Sint Petrus Banden moet de gemeenteraad een besluit nemen. Die procedure kost meer tijd dan in eerste instantie gepland.

De sloop van de woningen van Maasvallei duurt langer dan verwacht. De bedoeling was om de trappen te handhaven en in het park op te nemen, maar door de slechte bouwkundige staat van de trappen kunnen die niet gehandhaafd worden en het zoeken naar een oplossing kost veel tijd. Het is op dit moment nog niet aan te geven wanneer de sloop afgerond is. In overleg met het buurtplatform Heer gaat de landschapsarchitect enkele trappen in het ontwerp opnemen.

Om deze redenen is de openbare aanbesteding uitgesteld.

Overleg

We hebben in de afgelopen periode regelmatig overleg gehad met de scouting en het kinderdagverblijf en die gesprekken verlopen goed en constructief.

Op dit moment verwachten we een vertraging van ongeveer 2 maanden. Zo gauw we een definitieve planning hebben, zullen we u opnieuw informeren.

Met vriendelijke groet,

Hans Thewissen

Projectleider

BuurtAED voor Heer

Geplaatst 15 nov. 2018 12:43 door Liam Fitzpatrick

Van een buurtbewoner in Heer:

Beste buurtbewoners

We zijn een actie gestart om een BuurtAED te kunnen bekostigen

Bij een hartstilstand vergroot reanimatie met een AED overlevingskans met 70%.
Een AED is een Automatische Externe Defibrillator, een apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurd door het geven van elektrische schokken. Dus het is een levensreddend apparaat.

We hopen daarom, dat jullie een geldelijke bijdrage willen geven om deze AED te kunnen bekostigen.
Philips heeft als sponsor een bedrag van €1052,00 gestort.
We proberen nu om een bedrag van € 1629,00 op te halen.

We krijgen 30 dagen de tijd om dit te bereiken.

Dus mensen als u wilt meedoen, dan hoeft u maar op BuurtAED te zoeken. U typt Wethouder Vrankenstraat D in en daar kunt u dan een bedrag overmaken door op doneren te klikken.
Wilt u meedoen en heeft u geen computer, tablet of IPad, dan kunt u dat aan ons doorgeven, dan zorgen wij dat u toch kunt meedoen.

We hopen op jullie medewerking, het is in het belang voor alle mensen in onze buurt.

Tiny en Peter Loyson-Herben
Wethouder Vrankenstraat 5 D
Tel:0627154410

gezellige DOE-Dag op 23 september

Geplaatst 20 sep. 2018 12:44 door Liam Fitzpatrick

Beste buurtgenoten,

Zondag 23 september is er weer een gezellige DOE-Dag in de Kloostertuin, mét GRATIS LUNCH.

Vanaf 10.30 uur gaan we o.a. snoeien, schoffelen en opruimen. Graag ook eigen handschoenen, heggenscharen (en kruiwagen) meenemen.

SVP AANMELDEN i.v.m. lunch: amaury.stroux@home.nl

Buurtuintoernieuws

Geplaatst 19 sep. 2018 11:33 door Nel Knapen

Op het plein van de Bernard Lievegoed school wordt nog een extra stand toegevoegd. Een tafel "wilde planten verkoop" van de  Wilde planten kwekerij van Yvonne Velthuis in Cadier en Keer. Er is ook een informatiestand van De Buurderij (lokale biologische producten) en tuinontwerpster Iny Frints geeft tuinadviezen. Als u hier interesse in heeft kunt u het beste een paar foto's van uw tuin meebrengen en de afmetingen. In de nieuwe schooltuin, die door leerkrachten en ouders samen gerealiseerd is, wordt Griekse muntthee geserveerd.

1-10 of 65

Comments