Berichten


20 april - Paasvuur in Kloostertuin Opveld

Geplaatst 15 apr. 2019 11:49 door Liam Fitzpatrick

Op 20 april, van 19.00 tot 21.00 uur!

Vuurtje stoken is nog steeds een heimelijk genoegen van velen onder ons en niet alleen van de jeugd! Vuur heeft vele functies: je kunt je ermee verwarmen, je kunt erop koken en je kunt sprokkelhout opstoken en opruimen.

Op Paaszaterdag is Eric aanwezig om kinderen te leren hoe je vuur kunt maken en hoe je er in de natuur mee kunt koken: hij start om 19.00 uur en maakt voor jong én oud warme chocolademelk en broodjes met warme knakworst!

Vanaf 20.00 uur gaan we in de Kloostertuin hout sprokkelen voor het Paasvuur, dat onder leiding staat van Maos van Waterscouting Jan van Gent. Rond de klok van 21.00 uur sluiten we de avond af. Kom je ook op zaterdag 20 april?

Ouders zijn vanzelfsprekend zeer welkom, om samen met de kinderen te genieten van het vuur én de broodjes-knakworst met chocomel! Ouders kunnen overigens gerust ook eigen dranken (fris, bier, wijn) meenemen. Ontmoetingsplek is bij de picknickbank.

SVP aanmelden (i.v.m. broodjes, knaks, choco): info@kloostertuinopveld.nl

Tot dan! Hartelijke groet,

23 feb - Vastelaovendskonzèr 2019

Geplaatst 18 feb. 2019 09:00 door Liam Fitzpatrick

Koninklijke Harmonie van Heer presenteert Vastelaovendskonzèr 2019. Anderhalf uur lang ondergedompeld worden in Zuid-Amerikaanse, Spaanse en Franse klanken en natuurlijk echte Vastelaovendsmuziek, met als thema: de liefde! De liefde voor Carnaval, de liefde voor … vul maar in. Wie wil dat nou niet? Met Lies en Marie en vele andere acts en sketches. Zaterdag 23 februari. Aanvang 19.11 uur. Herremeniezaal, Burg. Cortenstraat 7. Entree €3,-

Nieuwe inrichting Plein Sint Petrus Banden vertraagd

Geplaatst 31 dec. 2018 12:10 door Nel Knapen

Beste meneer/mevrouw,

Op 29 september 2018 bent u tijdens de informatieavond geïnformeerd over het plan voor het Plein Sint Petrus Banden.

Planning

Tijdens deze informatieavond is verteld dat in oktober het ontwerp en het bestek in samenwerking met scouting/kinderdagverblijf zou worden afgerond. Aansluitend zou de openbare aanbesteding voor de aanleg van het park plaatsvinden om begin 2019 te starten met de werkzaamheden.

Vertraging

Helaas verlopen de voorbereidingen anders dan gepland en verwacht. Daarvoor zijn een aantal redenen te geven:

Voor de nieuwe inrichting van het park is een afwijking op het bestemmingsplan nodig. Dat was in september bekend, maar het opstellen van de benodigde stukken kost meer tijd dan in eerste instantie gedacht.

Voor de onttrekking van de weg Plein Sint Petrus Banden moet de gemeenteraad een besluit nemen. Die procedure kost meer tijd dan in eerste instantie gepland.

De sloop van de woningen van Maasvallei duurt langer dan verwacht. De bedoeling was om de trappen te handhaven en in het park op te nemen, maar door de slechte bouwkundige staat van de trappen kunnen die niet gehandhaafd worden en het zoeken naar een oplossing kost veel tijd. Het is op dit moment nog niet aan te geven wanneer de sloop afgerond is. In overleg met het buurtplatform Heer gaat de landschapsarchitect enkele trappen in het ontwerp opnemen.

Om deze redenen is de openbare aanbesteding uitgesteld.

Overleg

We hebben in de afgelopen periode regelmatig overleg gehad met de scouting en het kinderdagverblijf en die gesprekken verlopen goed en constructief.

Op dit moment verwachten we een vertraging van ongeveer 2 maanden. Zo gauw we een definitieve planning hebben, zullen we u opnieuw informeren.

Met vriendelijke groet,

Hans Thewissen

Projectleider

BuurtAED voor Heer

Geplaatst 15 nov. 2018 12:43 door Liam Fitzpatrick

Van een buurtbewoner in Heer:

Beste buurtbewoners

We zijn een actie gestart om een BuurtAED te kunnen bekostigen

Bij een hartstilstand vergroot reanimatie met een AED overlevingskans met 70%.
Een AED is een Automatische Externe Defibrillator, een apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurd door het geven van elektrische schokken. Dus het is een levensreddend apparaat.

We hopen daarom, dat jullie een geldelijke bijdrage willen geven om deze AED te kunnen bekostigen.
Philips heeft als sponsor een bedrag van €1052,00 gestort.
We proberen nu om een bedrag van € 1629,00 op te halen.

We krijgen 30 dagen de tijd om dit te bereiken.

Dus mensen als u wilt meedoen, dan hoeft u maar op BuurtAED te zoeken. U typt Wethouder Vrankenstraat D in en daar kunt u dan een bedrag overmaken door op doneren te klikken.
Wilt u meedoen en heeft u geen computer, tablet of IPad, dan kunt u dat aan ons doorgeven, dan zorgen wij dat u toch kunt meedoen.

We hopen op jullie medewerking, het is in het belang voor alle mensen in onze buurt.

Tiny en Peter Loyson-Herben
Wethouder Vrankenstraat 5 D
Tel:0627154410

gezellige DOE-Dag op 23 september

Geplaatst 20 sep. 2018 12:44 door Liam Fitzpatrick

Beste buurtgenoten,

Zondag 23 september is er weer een gezellige DOE-Dag in de Kloostertuin, mét GRATIS LUNCH.

Vanaf 10.30 uur gaan we o.a. snoeien, schoffelen en opruimen. Graag ook eigen handschoenen, heggenscharen (en kruiwagen) meenemen.

SVP AANMELDEN i.v.m. lunch: amaury.stroux@home.nl

Buurtuintoernieuws

Geplaatst 19 sep. 2018 11:33 door Nel Knapen

Op het plein van de Bernard Lievegoed school wordt nog een extra stand toegevoegd. Een tafel "wilde planten verkoop" van de  Wilde planten kwekerij van Yvonne Velthuis in Cadier en Keer. Er is ook een informatiestand van De Buurderij (lokale biologische producten) en tuinontwerpster Iny Frints geeft tuinadviezen. Als u hier interesse in heeft kunt u het beste een paar foto's van uw tuin meebrengen en de afmetingen. In de nieuwe schooltuin, die door leerkrachten en ouders samen gerealiseerd is, wordt Griekse muntthee geserveerd.

Buurtuintoernieuws

Geplaatst 19 sep. 2018 11:19 door Nel Knapen

Doet u mee aan de Buurtuintoer op 22 september? Dan kunt u de Kloostertuin het beste binnengaan vanaf de Rijksweg, langs de ezelweide. Als u eerst bij de Heerenhof stopt, kunt u daar de Kloostertuin speurtocht al meenemen. 

Op zondag 23 september is er weer DOE DAG in de Kloostertuin tussen 10.30 uur en 14.30 uur.

Doe mee aan de ‘Hierder Buurtuintoer’

Geplaatst 8 sep. 2018 12:34 door Nel Knapen   [ 8 sep. 2018 12:38 bijgewerkt ]

Op Burendag, zaterdag 22 september, organiseert het Buurtplatform van Heer een mooie wandeltocht langs interessante groene plekken in Heer. Tussen 13:00 en 16:00 uur kunt u binnenlopen bij Locotuinen, Kloostertuin Opveld en de Heerenhof. Familie Kerkhoffs stelt haar tuin die dag open voor publiek en de Buurderij staat op de speelplaats van de Bernhard Lievegoed school. Op Plein Sint Petrus Banden vindt u een informatiestand over het park dat daar gerealiseerd wordt.  

U kunt starten en eindigen waar u wil. Op de meeste plekken wordt gezorgd voor koffie en thee. Bij "Huiskamer" Sjuif a-en aan de Gerard Walravenstraat kunt u terecht voor een sanitaire stop. Voor de kinderen is hier een workshop vetbollen knutselen en behalve koffie/thee/fris kunt u hier ook zelfgemaakte soep krijgen. Als u uw eigen lunch mee brengt, is de Suringarschool een fijne pauzeplek. Er zijn picknickbankjes en in het gras is voldoende plek voor uw picknickkleed. Op het plein van de Suringarschool vindt u een informatiestand over de Green Junkies; klimaatplanten die fijnstof uit de lucht filteren. Bij de Heerenhof kunt u Afrikaanse picknicksets winnen en tuinontwerp advies krijgen. Op meerdere locaties zijn hoveniers aanwezig die u graag informeren over de inrichting van een geveltuintje, boomspiegel of voortuin. 

Zoals u wellicht weet is deze dag voor het buurtnetwerk onderdeel van het grotere plan om Heer te vergroenen. Bij dit plan komt veel kijken. Vergroening gaat alleen lukken met uw hulp! Doe  mee en sjuif a-en! Wilt u mee helpen om Heer nog mooier te maken mail dan naar secretariaat@buurtplatformheer.nl  of bel met Willy Aarts (secretaris BNW Heer) 06 23 90 83 34.

Binnenkort krijgt u over deze wandeltocht meer informatie via een flyer. En er worden posters opgehangen.

 

Over het Buurtnetwerk Heer: de Stichting Buurtnetwerk Heer is de centrale wegwijzer voor iedereen die in Heer advies of ondersteuning nodig heeft voor buurtinitiatieven. 

Hierder

Geplaatst 8 sep. 2018 11:53 door Nel Knapen   [ 19 sep. 2018 11:01 bijgewerkt ]

Buurtuintoer

Zaterdag 22 september 2018

van 13:00 tot 16:00 uur

Doe mee en loop binnen op de deelnemende adressen.

Laat u verrassen!

Fietspad Heer – JFK-singel

Geplaatst 25 jun. 2018 23:53 door Liam Fitzpatrick

Het fietspad van de Akersteenweg naar de JFK-Singel, vanaf de ventweg (Envida-Mockstraat) is opgeheven en er is een nieuw fietspad langs Novotel (de verlengde Dr. Nevenstraat) naast het ‘Winterbed’, bij het Dienstengebouw. Daar bij aankomst ‘Groene Loper’ (ook brommers/snorfiets) kunt u kiezen of de opgang naar de JFK-singel (over spoorviaduct) of de spoorwegovergang Heugemerveld/Bloemenweg.

De nieuwe oversteek aan de Sibemaweg is druk, onhandig, onveilig, belemmerd zicht volgens de Fietsersbond Maastricht. Het oude fietspad was sneller, veiliger, logische, direct, zonder oponthoud (zie foto’s). Het fietspad ligt er nog.

De Fietsersbond Maastricht wilt(i.s.m. Bplf. Heer, R.O.V.L., D66) dat de gemeente onderzoekt of het alsnog mogelijk is te onderzoeken het oude bestaande fietspad in ere te herstellen. Dit zowel een verdere doorgang naar de JFK-singel of een aansluiting op het ‘Winterbed’ (verlengde Dr. Nevenstraat).

Steun ons daarin. Heeft u op- of aanmerkingen of een idee voor een alternatief, neem dan contact op met de Fietsersbond: maastricht@fietsersbond.nl

1-10 of 61

Comments