Berichten


zaterdag 23 sep: DOE-DAG 5.0 in de Kloostertuin

Geplaatst 20 sep. 2017 12:18 door Liam Fitzpatrick

Hallo beste buurtgenoten,

Op zaterdag 23 september staat DOE-DAG 5.0 op het programma.
Tussen 10.30 en ca. 14.30 uur gaan we weer met een groep enthousiastelingen aan de slag in de Kloostertuin.

We gaan onder meer onkruid wieden, nieuwe planten poten, takken/hagen snoeien en rommel opruimen. Verder zullen we samen met de IVN-bijenspecialist een prachtig bijenhotel gaan plaatsen.

Na de lunch komen de IVN Scharrelkids mini-bijenhotels in elkaar knutselen. Aan deze leuke activiteit kunnen ook onze buurtkinderen meedoen! (Zie ook bijlage)

LET OP: Wil iedereen die komt helpen op 23 sept. zich svp even aanmelden (vooral ook i.v.m. de lunch)! Bij: amaury.stroux@home.nl
LET OP: Willen (ouders van) kinderen die komen knutselen (leeg groenteblik meenemen per kind svp!), zich ook s.v.p. even aanmelden! Bij: carlo.poolen@home.nl

Hopelijk tot ziens op 23 september!

Hartelijke groet,
Amaury en iedereen van de Projectgroep Kloostertuin

Hier is Heer

Geplaatst 10 sep. 2017 11:55 door Nel Knapen

Het bestuur van Heer*Totaal heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten. Na een aantal succesvolle gesprekken met JOKO Events zijn we tot de conclusie gekomen dat de bewoners van Heer en de ondernemers toch graag een braderie willen organiseren. Zet dus in jullie agenda zondag 17 september “Hier is Heer”.

 

Met een aantal oude ambachten bij "Hier is Heer", geven wij een historisch tintje aan deze dag. De oude ambachten die wij hebben gereserveerd zijn de volgende:

 • Oud hollande snoepkraam

 • Kralentassenmaker

 • Beeldhouwer

 • Pottenbakker

 • Zilversmid

 • Glas graveren

 • Pijpbroodbakker / glas blazer

 • Naambordenmaker

 • portret tekenaar

 • keramiek maken

 

Tevens zullen er ook weer kunstenaars aanwezig zijn die hun kunstwerken tentoonstellen en verkopen. Het Raadhuisplein wordt ingeregeld als een Kinderplein met diverse speelmogelijkheden.

Het wordt weer een ouderwetse braderie in “Hier is Heer”


Vrijdag 24 november 2e Buuttegala Cv de Sjraveleirs Hier

Geplaatst 10 sep. 2017 11:53 door Nel Knapen

Een 6-tal artiesten zullen die avond in Aen de Wan optreden, waaronder enkele bekende buuttereedners zoals Gilbèrt Petit, Fer Naus en Ger Frenken.

Nieuw is dat de presentatie dit jaar in handen is van Jean Boelen (Harmonie Heer Vooruit), hij zal de artiesten op humoristische wijze aankondigen.

De kaartverkoop start tijdens de braderie "Hier is Heer" op 17 september. De kaarten kosten € 12.50. U kunt ons kraampje vinden tegenover of naast Café 't Kölke

Het Koninklijk St. Caeciliakoor 160 jaar!

Geplaatst 10 sep. 2017 11:47 door Nel Knapen

In 2017 bestaat het Koninklijk St. Caeciliakoor uit Heer- Maastricht 160 jaar. Om dit te vieren staan er o.a. twee prachtige concerten op stapel. Ons jubileumconcert, dat plaatsvindt op 23 september 2017, staat in het teken van de jaren vijftig en heeft als thema ‘We love the fifties’. Het repertoire dat we vanaf januari aan het instuderen zijn, bestaat uit rock-and-roll-muziek en is voor velen herkenbaar. Het bevat onder andere de evergreen ‘Rock around the clock’. Samen met de zeer muzikale dames van het muziekgezelschap ‘All about Eve’ en het blazersensemble ‘Ambrass’, beide ook uit Zuid-Limburg, zetten we een spetterend concert neer in de Mercedes-Benz-zaal in Maastricht.

 

Op 9 december 2017 houden we met het Koninklijk Mannenkoor Cecilia 1837 uit Vaals ons kerstconcert, waarvoor we nog druk doende zijn een mooie locatie te zoeken. Het Koninklijk Mannenkoor Cecilia dat onder leiding staat van dezelfde dirigent als ons Koninklijk St. Caeciliakoor, Emmanuël Pleijers, viert dit jaar haar 180-jarig bestaan en is het, op één na, oudste mannenkoor van Nederland. Zij genieten tot ver buiten de provinciale grenzen bekendheid. Samen met de muzikale kwaliteiten van ons koor belooft ook het kerstconcert een mooie happening te worden. Houd de diverse publicaties, onze Facebookpagina en onze website www.caeciliakoor.nl in de gaten voor meer informatie over beide concerten.
Wilt u deel uit maken van ons koor en de feestelijkheden rondom ons 160-jarig bestaan meemaken? Kom dan vrijblijvend langs op een van onze repetitieavonden in gemeenschapshuis Aen de Wan in Heer aan de Einsteinstraat 32. De repetities zijn op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. U bent van harte welkom!

30 juni-1 juli: Op Weg Naar Iedersland

Geplaatst 26 jun. 2017 03:40 door Liam Fitzpatrick

Er staat iets moois te gebeuren in de Leeuwenpark in Wittenvrouwenveld … Het bruist en borrelt onder de oppervlakte. Op 30 juni en 1 juli kun je komen genieten van 2 dagen vol creatieve en muzikale activiteiten.
 • GRATIS ENTREE!
 • VRIJDAG 30 JUNI Aanvang 22.00 uur
  Openluchtfilm
 • ZATERDAG 1 JULI Vanaf 14 uur
  Een dag vol creatieve en muzikale activiteiten.
  • MUZIEK
  • KUNST~~THEATER~~KIDS
   Bobs schiettent ★ Nowah Kater ★ Theaterprikkels ★ Expeditie Zilverschoon ★ Sanna Hoop ★ Rubens Poppentheater ★ Ambient Soundscapology ★ Shakta Tribe ★ Rob Driessen ★ Ton Oostveen ★ En vele anderen ★
  • Food by Pizza Kaboom
Er staat iets moois te gebeuren in Wittenvrouwenveld…Het bruist en borrelt onder de oppervlakte en op vrijdag 30 juni knalt de kurk er van af!
Wat is er fijner dan een buurt waarin verbindingen ontstaan, waar mensen samen komen om iets gemeenschappelijks neer te zetten. Bij Caracola, het Werkhuis en op vele andere plekken in de buurt wordt er dagelijks met hart en ziel gewerkt aan deze verbinding door gepassioneerde mensen.
Op 30 juni en 1 juli organiseren Het Werkhuis, Caracola, Jens Hardy, en Maastricht-LAB (www.maastrichtlab.nl) het evenement Iedersland.
Het belooft een evenement te worden gevuld met allerlei creatieve en muzikale activiteiten voor iedereen, jong en oud! Dus noteer die data alvast in je agenda en houd onze facebook pagina in de gaten voor het laatste nieuws!
Laat het ons weten wanneer je betrokken wilt raken bij deze dagen! Stuur een mailtje naar: tom@maastrichtlab.nl of estherjanssenmaastricht@gmail.com

TOT ZIENS OP 30 juni/1 juli!

Juli 8: 4de Doe-Dag in de Kloostertuin

Geplaatst 15 jun. 2017 07:31 door Liam Fitzpatrick

Zaterdag 8 juni, van 10:30 tot 14:30 in Kloostertuin Opveld Heer - voor de vierde keer vindt er een Doe-Dag plaats in de Kloostertuin. We gaan snoeien, opruimen, split uitdunnen, schoffelen en wieden. Halverwege gaan we lekker lunchen en socializen. Komt u ook helpen? Graag even aanmelden via mail: amaury.stroux@home.nl

20 juni om 19.30 - informatieavond Duurzaam Wonen

Geplaatst 11 jun. 2017 13:17 door Liam Fitzpatrick

De Eerste Maastrichtse Energie Coöperatie (EMEC) gaat samen met Installatiebedrijf P Heijnens Installaties, Isolatiebedrijf Bameco en Glashandel Trichtglas proberen zoveel mogelijk huishoudens in Heer enthousiast te maken voor Duurzaam Wonen. Uw woning energie zuiniger maken en zelf duurzame energie opwekken met zonnepanelen. Ook uw woning kan hiervoor in aanmerking komen.

Informatieavond Duurzaam Wonen

Op dinsdag 20 juni om 19.30 uur organiseren wij daarom een informatieavond “Duurzaam Wonen” in het Novotel, Sibemaweg 10, 6227 AH Maastricht, waarvoor u van harte bent uitgenodigd. U krijgt er vrijblijvende informatie over energiebesparing en het zelf opwekken van energie met zonnepanelen. De drie bedrijven zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van uw woning en zijn met hun adviseurs aanwezig om meer informatie te geven over de mogelijkheden van energie besparen en energie opwekken met zonnepanelen.

Duurzaam Wonen Quickscan

Wilt u ook deze zomer nog in uw extra geïsoleerde huis uw eigen energie opwekken én besparen op uw energiekosten dankzij zonnepanelen? Ga dan naar www.emec.nu/heer en meldt u vrijblijvend aan. Als u zich op deze wijze aanmeldt voor deze Duurzaam Wonen avond, ontvangt u een gratis “Duurzaam Wonen Quickscan” van uw woning ter waarde van € 175,-.

Vrijblijvende afspraak aanvragen

Bent u niet in de gelegenheid om naar de informatieavond te komen of wenst u liever een vrijblijvende afspraak bij u thuis, dan kunt u nu ook meteen een afspraak aanvragen via www.emec.nu/heer. Als u het formulier invult, maakt een medewerker van een van de bedrijven zo snel mogelijk een afspraak met u.

Lening provincie Limburg

EMEC kan u tevens helpen met het aanvragen van de Stimuleringslening Duurzaam Thuis (SDT) van de provincie Limburg. De SDT is een lening die het financieel aantrekkelijk maakt om te investeren in energiebesparing en in duurzame energiesystemen. U leent kostenneutraal; met de besparing op uw energiekosten betaalt u de aflossing en de rente van de lening. Zodra u de lening hebt afgelost, profiteert u dus al helemaal van uw lagere energiekosten.

Btw terugvorderen

Uiteraard zal EMEC, tegen een kleine vergoeding, voor u de btw die u als particulier heeft betaald terugvragen. Hierdoor krijgt u dus al meteen 21 procent van uw investering in zonnepanelen terug.

Wij hopen u te begroeten op dinsdag 20 juni om 19.30 uur in het Novotel in Heer.
Jos van Golde
voorzitter EMEC

Buurtbewoners, een paar interviewtjes

Geplaatst 3 jun. 2017 12:45 door Nel Knapen   [ 3 jun. 2017 12:48 bijgewerkt ]

Deze keer: de Blanckenberghofstraat

 

Wie ben je en wat is je leeftijd?

Ik heet Jean en ben 72 jaar oud.

Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren in het centrum van Maastrcht.

Waarom woon je in Heer?

Het huis en de ligging beviel ons.

Wat mis je in Heer?

Ik mis een winkel in mannenkleding.

 

Wie ben je en wat is je leeftijd?

Ik heet Sylvia en ben 59 jaar.

Waar kom je vandaan?

Ik kom uit Amby.

Waarom woon je in Heer?

Ik woon hier vanwege mijn man,hij is van Heer.

Wat mis je in Heer?

Ik mis hier een saamhorigheidsgevoel.

 

Wie ben je en wat is je leeftijd?

Ik heet Theo en ben 64 jaar.

Waar kom je vandaan?

Ik ben geboren in het Kommelkwartier.

Waarom woon je in Heer?

Dit was de juiste woning voor ons.

Wat mis je in Heer?

Hier?? Ik mis helemaal niks!

3-6 juli: Kermis

Geplaatst 24 mei 2017 12:29 door Nel Knapen   [ 26 mei 2017 06:22 bijgewerkt door Liam Fitzpatrick ]

Met Pinksteren staat er weer een Kermis op het Raadhuisplein/ Raadhuisstraat.

Vanaf zaterdag 3 juni tot en met dinsdag 6 juni vanaf 14:00 uur is de Kermis dagelijks open. Verleden jaar viel de Pinksterkermis samen met de Kermis op het Vrijthof en tot overmaat van ramp was het ook nog slecht weer. De opbrengst voor de exploitanten viel verleden jaar tegen. Tijdens de Pinksterdagen zijn er in Nederland veel plaatsen waar het kermis is en hebben de exploitanten een ruime keuze van waar ze gaan staan en mogelijk meer verdienen. Het is afwachten hoe het weer dit jaar zal zijn maar we hopen toch dat met de attracties die er wel zijn u een fijne Kermis zult hebben. Op maandag zal de dansgroep Reality om 15:30 uur een optreden verzorgen en is het op dinsdag eurodag met om 17:00 en 18:30 uur een bezoek van de Minions.

Het moge duidelijk zijn dat met uw bezoek aan de Kermis deze kan blijven voortbestaan!

Dodenherdenking

Geplaatst 24 mei 2017 12:27 door Nel Knapen   [ 3 jun. 2017 12:43 bijgewerkt ]

1-10 of 32

Comments