Berichten


PAASVUUR in de kloostertuin

Geplaatst 23 mrt. 2018 13:45 door Liam Fitzpatrick

Op 31 maart is er op veler verzoek weer een gezellig PAASVUUR in de kloostertuin. Kinderen kunnen dan marshmallows roosteren en ouders nemen gerust een drankje naar eigen keuze mee! Waterscouting 'Jan van Gent' zorgt tussen 19.30 en 21.00 uur voor een veilig paasvuur op het meest zuidelijke grasveld. Tot 31 maart! Groet, stichting 'Vrienden van Kloostertuin Opveld’.

Een 2e Buurderij in Maastricht; dicht bij U in de buurt!

Geplaatst 17 mrt. 2018 12:17 door Nel Knapen   [ 17 mrt. 2018 12:19 bijgewerkt ]

Wilt u graag eerlijke, verse en lokale producten inkopen en deze direct van de boeren en ambachtelijke producenten ontvangen; dan is de Buurderij dé plek!

In april 2017 is er een Buurderij in Maastricht West van start gegaan. Deze vindt plaats in de Drabbelstraat bij de Natuurtuinen Jekerdal. Het gaat goed; dus komt er een 2eBuurderij bij in Maastricht en wel aan de Oostkant.

Feestelijke opening Buurderij Maastricht Oost

11 april 2018 om 16.00 uur 

Bovenbouw Bernhard Lievegoed School, Nijverheidsweg 25, Maastricht. U bent van harte welkom kennis te komen maken! Er is proeverij, muziek en natuurlijk zijn alle boeren daar om je meer te vertellen over hun bedrijf en hun producten.

Vanaf die dag is er elkwoensdag een Buurderij van 16.30–17.45 uur.

Een Buurderij is meer dan een marktplaats alleen, het is ook een lokale gemeenschap waar mensen ideeën uitwisselen, elkaar een hand toe steken en samen plezier beleven.

Tijdens een Buurderij kunnen lokale boeren en burgers elkaar ontmoeten, zal de boer de bestelde producten zelf overhandigen en is er tijd voor een praatje! Je kunvooraf de producten online bestellen. Op deze manier ontvangt je deze rechtstreeks en zo vers mogelijk; via een korte voedselketen. Dit is goed voor de gezondheid en het milieu, ende lokale boer ontvangt een eerlijke prijs.

Meer info: www.buurderijmaastricht.nl

Yvonne Velthuis  maastrichtbuurderij@gmail.com                     Tel: 043-4072864


Oud Roland Garros finalist Martin Verkerk bij TC de Burght!

Geplaatst 8 mrt. 2018 11:08 door Nel Knapen   [ 8 mrt. 2018 11:20 bijgewerkt ]

Zaterdag 24 maart wordt het tennisseizoen bij TC De Burght op spectaculaire wijze geopend. Niemand minder dan oud Roland Garros finalist Martin Verkerk verzorgt een clinic voor de leden en speelt aansluitend een demonstratiewedstrijd met enkele regionale topspelers. Aanvang is 13.30 uur en iedereen is van harte welkom.

Kom vooral langs als u belangstelling heeft om zelf te komen tennissen bij onze club, op deze dag kunnen wij u alle informatie geven. Voor kinderen organiseren wij tevens een Open Dag op woensdag 21 maart tussen 14 en 16 uur.

Kijk voor meer informatie op www.tcdeburght.nl

Zonnebloem Heer, activiteitenkalender 2018

Geplaatst 8 mrt. 2018 11:04 door Nel Knapen


Voor 2018 heeft de Zonnebloem, Afdeling Heer voor haar gasten de navolgende activiteiten gepland:

·       Meezingmiddag                                 18 januari 2018

·       Ziekenzegening                                 11 februari 2018        

·       Kienen                                               22 februari 2018

·       Bloemschikmiddag                            13 maart 2018           

·       Paasviering                                        27 maart 2018           

·       Lotenverkoop start                             mei 2018                   

·       Toneeluitvoering                               12 mei 2018              

·       Maastrichter artiestenmiddag            19 juni 2018              

·       Zomerpuzzel                                      juli 2018                    

·       Picknick                                             4 september 2018                  

·       Nationale Ziekendag                          9 september 2018                  

·       Kienen                                                11 oktober 2018                    

·       Modeshow, schoonheidsproducten      15 november 2018                

·       Bezoek Kerstmarkt Intratuin             29 november 2018                

·       Kerstviering                                       20 december 2018

 

Op de kienmiddagen, toneel, ziekenzegening, ziekendag en modeshow zijn ook niet-gasten van harte welkom.

Voor de Ziekenzegening O.L. Vrouw van Lourdeskerk in W.V.V.-Maastricht dient u wel zelf het vervoer daar naar toe en terug te regelen. De Zonnebloem, Afdeling Heer, neemt in deze verder geen acties.

Noteert vorenstaande data alvast in uw agenda. Per activiteit zal, met uitzondering van de Ziekenzegening W.V.V., tijdig van tevoren een circulaire daarover bij de gasten worden bezorgd.

 

De samenstelling van het bestuur is als volgt:

Plaatsvervangend voorzitter, tevens

Bestuurslid activiteiten:                     de heer Ton Theunissen                     tel. 043-4501198

Secretaris:                                          de heer Henk van Engelshoven          tel. 043-3630948

Penningmeester:                                de heer John Smeets                            tel. 043-3434857

Bestuurslid bezoekwerk:                    vacature

 

De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap. Door huisbezoek en het organiseren van aangepaste activiteiten en vakanties wil de Zonnebloem het sociaal isolement van mensen voorkomen en bijdragen aan de kwaliteit van het leven. Dit werk vergt de inzet van een groot aantal vrijwilligers en dito bestuursleden. Weet u in uw naaste omgeving iemand die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk en/of bestuurswerk dan kunt u dit kenbaar maken bij onze (plaatsvervangend) voorzitter, de heer Ton Theunissen,  Waaygaard 26, 6227 HK Maastricht, telefoon: 043-4501198.

Wilt u meer weten over het werk van de Zonnebloem in het algemeen dan verwijzen wij u graag naar de site van de Zonnebloem: https://www.zonnebloem.nl

Ouch Jônk Gewees?! Veer ouch!

Geplaatst 8 mrt. 2018 11:00 door Nel Knapen

Misschien kent u ons al, maar misschien ook niet.

Hoe dan ook, ik wil u graag voorstellen aan ons Ouderenkoor Ouch Jônk Gewees.

De naam is enigszins misleidend, want hoewel de meesten van ons inderdaad op leeftijd zijn, als je ons bezig ziet, denk je eerder aan een vriendclub, die vooral erg veel lol heeft met elkaar, maar zeker ook lol heeft in het zingen.

 

Ons repertoire? Soms bekende oude Nederlandse meezingers, maar soms ook muziek van over de grens. Nee, we zijn  beslist géén gezapig koor dat alleen bekende stukjes zingt. Wij willen wel uitgedaagd worden en met onze jonge dirigent komen wij op dit terrein goed aan onze trekken. Hij verzint iedere keer wel weer iets nieuws!

 

We kunnen trouwens nog wel wat versterking gebruiken!

Bent u 55 jaar of ouder en heeft u op de vrijdagmiddag nog wat tijd, dan vindt u bij ons misschien wel een hele gezellige, gezonde en leerzame tijdsbesteding: jaja, het is inmiddels meerdere malen bewezen: zingen is gezond!!

 

Ons koor is vooral een heel gezellig koor, waar vertrouwen, vriendschap en saamhorigheid hoog in het vaandel staan. Na 1½ uur  hard werken aan het verbeteren van onze zangprestaties, drinken wij gezellig samen koffie, soms met vlaai, maar meestal zónder, en babbelen nog wat na. De gespreksonderwerpen zijn legio: het wel en wee van onze kleinkinderen en kinderen, de knieën die niet meer willen, de armen die te kort worden om de muziek te kunnen lezen, de adem die achterblijft, zodat we wat moeite krijgen met de lange zinnen, onze organist –d’n erreme jong- die van zo ver met de fiets moet komen en verder alle kleine en grote zaken die ons in het dagelijkse leven bezighouden. U vindt bij ons altijd een luisterend oor.

 

Door bij ons te komen zingen, doet u heel veel mensen een plezier: allereerst uzelf, want u wordt op die manier deelgenoot van ons succes en zoals gezegd: u wordt er beter van want zingen is gezond! Vervolgens het koor, dat uw hulp maar vooral uw stem goed kan gebruiken  en tenslotte ook de gemeenschap, die geniet van de repetities, de muzikaal opgeluisterde vieringen en onze –in Heer en vooral in Croonenhoff wereldberoemde concerten.

Ik zou het bijna vergeten: we beginnen onze repetitie op vrijdagmiddag om 14.00 uur, in het restaurant van Croonenhoff, Veldstraat 18 in Heer-Maastricht!

Zien v’r us snel?! V’r zien us!

Lekker bewegen in de buitenlucht

Geplaatst 8 mrt. 2018 10:45 door Nel Knapen

Wilt u zich ook fitter, gelukkiger, slanker en minder eenzaam voelen?

Een wijkbewoner melde zich bij ons met de vraag of er soms mede wijkbewoners zijn die samen in de open lucht willen bewegen.

Op dit moment is de vraagsteller bezig te onderzoeken hoe dit mogelijk te maken en ook of er voldoende belangstelling voor is.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Mail ons: secretaris@buurtplatformheer.nl of bel 0623908334.

Zondag 11 maart: afscheidsconcert in kloosterkapel Opveld (Veldstraat Heer)

Geplaatst 8 mrt. 2018 05:00 door Liam Fitzpatrick   [ 10 mrt. 2018 07:01 bijgewerkt ]

Zondag 11 maart: afscheidsconcert in kloosterkapel Opveld (Veldstraat Heer) ter ere van het vertrek van de Zusters van de Voorzienigheid. De koren Musica Vincit Landgraaf en Chorale Valkenburg zingen delen uit opera's, hedendaagse en klassieke muziek. Het concert start om 14.00 uur. Kaartjes à 10 euro (incl. 1 consumptie) zijn te bestellen bij: secretaris@choralevalkenburg.nl.
KAARTEN OOK TE KOOP BIJ INGANG KAPEL (CONTANT).

Zaterdag 10 maart: DOE-DAG 6.0 in de Kloostertuin

Geplaatst 7 mrt. 2018 01:25 door Liam Fitzpatrick

Zaterdag 10 maart vanaf 10.30 uur wordt er geplant, gesprokkeld en opgeruimd (prikstokken en afvalzakken zijn aanwezig). Extra spades, eigen handschoenen en evt. een kruiwagen zijn handig.

Graag even aanmelden vóór vrijdagavond (dit vooral ook i.v.m. inkoop lunch) via: amaury.stroux@home.nl

4 maart: Gratis 'bloembollen'-concert in Croonenhoff

Geplaatst 26 feb. 2018 02:45 door Liam Fitzpatrick   [ 26 feb. 2018 02:45 bijgewerkt ]

Op 4 maart geven Porta Mosana-leerlingen een gratis concert in het restaurant van Zorgcentrum Croonenhoff. Met dit initiatief wil de stichting Vrienden van Kloostertuin Opveld iedereen bedanken voor hun bijdragen aan de bloembollen in de Kloostertuin. Het concert start om 15.00 uur. Buurtbewoners zijn van harte welkom!

STEM alstublieft op de KLOOSTERTUIN

Geplaatst 2 jan. 2018 11:37 door Nel Knapen   [ 2 jan. 2018 11:52 bijgewerkt ]

Begin 2017 hebben we ons ingeschreven voor de wedstrijd ‘Kern met Pit’ van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij. Op 20 januari presenteren we het afgeronde project en ontvangen hiervoor een prijs van 1000 euro. Daar zijn we vanzelfsprekend heel blij mee. 

Maar met uw stem maken we kans op extra sponsorgeld, zodat we nóg meer moois kunnen realiseren in Kloostertuin Opveld. We vragen u als buurtbewoner daarom om alstublieft even uw stem uit te brengen op ‘project Kloostertuin’ via de website www.kernmetpit.nl. Dit kan nog tot 10 januari. Heel hartelijk dank alvast!!!


Stichting Vrienden van Kloostertuin Opveld
(Marieke, Marieke, Jan, Winfried, Donald en Amaury)

1-10 of 47

Comments