Berichten


BuurtAED voor Heer

Geplaatst 15 nov. 2018 12:43 door Liam Fitzpatrick

Van een buurtbewoner in Heer:

Beste buurtbewoners

We zijn een actie gestart om een BuurtAED te kunnen bekostigen

Bij een hartstilstand vergroot reanimatie met een AED overlevingskans met 70%.
Een AED is een Automatische Externe Defibrillator, een apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurd door het geven van elektrische schokken. Dus het is een levensreddend apparaat.

We hopen daarom, dat jullie een geldelijke bijdrage willen geven om deze AED te kunnen bekostigen.
Philips heeft als sponsor een bedrag van €1052,00 gestort.
We proberen nu om een bedrag van € 1629,00 op te halen.

We krijgen 30 dagen de tijd om dit te bereiken.

Dus mensen als u wilt meedoen, dan hoeft u maar op BuurtAED te zoeken. U typt Wethouder Vrankenstraat D in en daar kunt u dan een bedrag overmaken door op doneren te klikken.
Wilt u meedoen en heeft u geen computer, tablet of IPad, dan kunt u dat aan ons doorgeven, dan zorgen wij dat u toch kunt meedoen.

We hopen op jullie medewerking, het is in het belang voor alle mensen in onze buurt.

Tiny en Peter Loyson-Herben
Wethouder Vrankenstraat 5 D
Tel:0627154410

gezellige DOE-Dag op 23 september

Geplaatst 20 sep. 2018 12:44 door Liam Fitzpatrick

Beste buurtgenoten,

Zondag 23 september is er weer een gezellige DOE-Dag in de Kloostertuin, mét GRATIS LUNCH.

Vanaf 10.30 uur gaan we o.a. snoeien, schoffelen en opruimen. Graag ook eigen handschoenen, heggenscharen (en kruiwagen) meenemen.

SVP AANMELDEN i.v.m. lunch: amaury.stroux@home.nl

Buurtuintoernieuws

Geplaatst 19 sep. 2018 11:33 door Nel Knapen

Op het plein van de Bernard Lievegoed school wordt nog een extra stand toegevoegd. Een tafel "wilde planten verkoop" van de  Wilde planten kwekerij van Yvonne Velthuis in Cadier en Keer. Er is ook een informatiestand van De Buurderij (lokale biologische producten) en tuinontwerpster Iny Frints geeft tuinadviezen. Als u hier interesse in heeft kunt u het beste een paar foto's van uw tuin meebrengen en de afmetingen. In de nieuwe schooltuin, die door leerkrachten en ouders samen gerealiseerd is, wordt Griekse muntthee geserveerd.

Buurtuintoernieuws

Geplaatst 19 sep. 2018 11:19 door Nel Knapen

Doet u mee aan de Buurtuintoer op 22 september? Dan kunt u de Kloostertuin het beste binnengaan vanaf de Rijksweg, langs de ezelweide. Als u eerst bij de Heerenhof stopt, kunt u daar de Kloostertuin speurtocht al meenemen. 

Op zondag 23 september is er weer DOE DAG in de Kloostertuin tussen 10.30 uur en 14.30 uur.

Doe mee aan de ‘Hierder Buurtuintoer’

Geplaatst 8 sep. 2018 12:34 door Nel Knapen   [ 8 sep. 2018 12:38 bijgewerkt ]

Op Burendag, zaterdag 22 september, organiseert het Buurtplatform van Heer een mooie wandeltocht langs interessante groene plekken in Heer. Tussen 13:00 en 16:00 uur kunt u binnenlopen bij Locotuinen, Kloostertuin Opveld en de Heerenhof. Familie Kerkhoffs stelt haar tuin die dag open voor publiek en de Buurderij staat op de speelplaats van de Bernhard Lievegoed school. Op Plein Sint Petrus Banden vindt u een informatiestand over het park dat daar gerealiseerd wordt.  

U kunt starten en eindigen waar u wil. Op de meeste plekken wordt gezorgd voor koffie en thee. Bij "Huiskamer" Sjuif a-en aan de Gerard Walravenstraat kunt u terecht voor een sanitaire stop. Voor de kinderen is hier een workshop vetbollen knutselen en behalve koffie/thee/fris kunt u hier ook zelfgemaakte soep krijgen. Als u uw eigen lunch mee brengt, is de Suringarschool een fijne pauzeplek. Er zijn picknickbankjes en in het gras is voldoende plek voor uw picknickkleed. Op het plein van de Suringarschool vindt u een informatiestand over de Green Junkies; klimaatplanten die fijnstof uit de lucht filteren. Bij de Heerenhof kunt u Afrikaanse picknicksets winnen en tuinontwerp advies krijgen. Op meerdere locaties zijn hoveniers aanwezig die u graag informeren over de inrichting van een geveltuintje, boomspiegel of voortuin. 

Zoals u wellicht weet is deze dag voor het buurtnetwerk onderdeel van het grotere plan om Heer te vergroenen. Bij dit plan komt veel kijken. Vergroening gaat alleen lukken met uw hulp! Doe  mee en sjuif a-en! Wilt u mee helpen om Heer nog mooier te maken mail dan naar secretariaat@buurtplatformheer.nl  of bel met Willy Aarts (secretaris BNW Heer) 06 23 90 83 34.

Binnenkort krijgt u over deze wandeltocht meer informatie via een flyer. En er worden posters opgehangen.

 

Over het Buurtnetwerk Heer: de Stichting Buurtnetwerk Heer is de centrale wegwijzer voor iedereen die in Heer advies of ondersteuning nodig heeft voor buurtinitiatieven. 

Hierder

Geplaatst 8 sep. 2018 11:53 door Nel Knapen   [ 19 sep. 2018 11:01 bijgewerkt ]

Buurtuintoer

Zaterdag 22 september 2018

van 13:00 tot 16:00 uur

Doe mee en loop binnen op de deelnemende adressen.

Laat u verrassen!

Fietspad Heer – JFK-singel

Geplaatst 25 jun. 2018 23:53 door Liam Fitzpatrick

Het fietspad van de Akersteenweg naar de JFK-Singel, vanaf de ventweg (Envida-Mockstraat) is opgeheven en er is een nieuw fietspad langs Novotel (de verlengde Dr. Nevenstraat) naast het ‘Winterbed’, bij het Dienstengebouw. Daar bij aankomst ‘Groene Loper’ (ook brommers/snorfiets) kunt u kiezen of de opgang naar de JFK-singel (over spoorviaduct) of de spoorwegovergang Heugemerveld/Bloemenweg.

De nieuwe oversteek aan de Sibemaweg is druk, onhandig, onveilig, belemmerd zicht volgens de Fietsersbond Maastricht. Het oude fietspad was sneller, veiliger, logische, direct, zonder oponthoud (zie foto’s). Het fietspad ligt er nog.

De Fietsersbond Maastricht wilt(i.s.m. Bplf. Heer, R.O.V.L., D66) dat de gemeente onderzoekt of het alsnog mogelijk is te onderzoeken het oude bestaande fietspad in ere te herstellen. Dit zowel een verdere doorgang naar de JFK-singel of een aansluiting op het ‘Winterbed’ (verlengde Dr. Nevenstraat).

Steun ons daarin. Heeft u op- of aanmerkingen of een idee voor een alternatief, neem dan contact op met de Fietsersbond: maastricht@fietsersbond.nl

studenten snoeien voor onze gemeenschap

Geplaatst 19 jun. 2018 02:46 door Liam Fitzpatrick   [ 19 jun. 2018 02:47 bijgewerkt ]

Op 21, 22, 26 en 27 juni verrichten 7 studenten van het United World College (UWC) – onder leiding van IKL Limburg – diverse snoeiwerkzaamheden in Kloostertuin Opveld. Stichting IKL draagt al sinds 1981 zorg voor het Instandhouden van Kleine Landschapselementen in Limburg.

De internationale studenten gaan verder met het onlangs door buurtbewoners gestarte snoeiwerk van de meidoornhagen. Verder perken ze de begroeiing waar nodig in. Het zou fijn zijn als wij als buurtgenoten belangstelling tonen en hen aanmoedigen bij hun gemeenschapswerk. Gewoon door die dagen even een rondje te lopen door de mooie Kloostertuin. Alvast bedankt!

Groet,

Stichting Vrienden Kloostertuin Opveld


16 juni: DOE-dag 7.0 in KLOOSTERTUIN OPVELD

Geplaatst 13 jun. 2018 00:28 door Liam Fitzpatrick   [ 13 jun. 2018 05:09 bijgewerkt ]

Op zaterdag 16 juni vindt Doedag 7.0 plaats in de Kloostertuin. Voor deze gezellige dag nodigt St. Vrienden van Kloostertuin Opveld u als buurtbewoner weer van harte uit om samen de handen uit de mouwen te steken. Vele handen maken immers licht werk!

Komt u ook helpen? We starten om 10.30 uur en eindigen rond 14.00 uur. We gaan o.m. de meidoornhagen snoeien, schoffelen, rondslingerend afval opruimen en brandnetels verwijderen. Als het lukt, verspreiden we ook nog houtsnippers op het fruitperceel.

Het is fijn als u zelf een heggenschaar, handschoenen en/of een schoffel meeneemt. Afvalzakken en grijpers zijn aanwezig. De lunch wordt als vanouds verzorgd. I.v.m. de benodigde lunch-inkopen GRAAG AANMELDEN (vóór zaterdag) bij: amaury.stroux@home.nl.

21 juni: Help Heer aan meer groen in de straat

Geplaatst 11 jun. 2018 13:30 door Liam Fitzpatrick

Alweer enige tijd geleden bleek dat veel bewoners vinden dat Heer wel wat groener mag. ‘Groen’ betekent dan bijvoorbeeld geveltuintjes, boomspiegels of de aanleg van kleine perkjes. Door het Buurtnetwerk Heer wordt op dit moment uitgezocht welke mogelijkheden er voor vergroening van onze wijk zijn. Dat doen we samen met de gemeente en Stadsnatuur Maastricht, een initiatief van 50 Maastrichtse burgers. Natuurlijk komt daar heel wat bij kijken. Duidelijk is al wel dat vergroening niet gaat lukken zonder uw hulp! Doet u mee? Heeft u een idee voor uw straat of buurt: laat het ons weten? Of bent u meer een doener? Uw hulp is altijd welkom!

Om uw initiatieven te bundelen wordt er op donderdag 21 juni 2018 tussen 18.30-20.30 uur een inloopavond georganiseerd in Sjuif a-en, Gerard Walravenstraat 92a in Heer. U kunt uw initiatieven ook kwijt door deze te mailen aan onderstaand mail adres.

Voor meer informatie kunt u ons mailen: secretariaat@buurtplatformheer.nl of bellen met Willy Aarts (secretaris BNW Heer) 06 23 90 83 34.

1-10 of 58

Comments