Berichten


STEM alstublieft op de KLOOSTERTUIN

Geplaatst 2 jan. 2018 11:37 door Nel Knapen   [ 2 jan. 2018 11:52 bijgewerkt ]

Begin 2017 hebben we ons ingeschreven voor de wedstrijd ‘Kern met Pit’ van de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij. Op 20 januari presenteren we het afgeronde project en ontvangen hiervoor een prijs van 1000 euro. Daar zijn we vanzelfsprekend heel blij mee. 

Maar met uw stem maken we kans op extra sponsorgeld, zodat we nóg meer moois kunnen realiseren in Kloostertuin Opveld. We vragen u als buurtbewoner daarom om alstublieft even uw stem uit te brengen op ‘project Kloostertuin’ via de website www.kernmetpit.nl. Dit kan nog tot 10 januari. Heel hartelijk dank alvast!!!


Stichting Vrienden van Kloostertuin Opveld
(Marieke, Marieke, Jan, Winfried, Donald en Amaury)

Fiets- en voetgangersoversteek bij de Adelbert van Scharnlaan - Heerderweg overdag afgesloten

Geplaatst 30 nov. 2017 11:15 door Liam Fitzpatrick

Volgens A2 Maastricht is sinds vandaag, donderdag 30 november, is de fiets- en voetgangersoversteek bij de Adelbert van Scharnlaan - Heerderweg overdag afgesloten.

Voor de aanleg van de Groene Loper moeten een aantal werkzaamheden plaatsvinden die in één keer door moeten en de oversteek doorkruisen. Naar verwachting is het werk medio volgende week afgerond.

De oversteek is elke werkdag dicht vanaf 9.00 uur. In de avonduren en in het weekend is de oversteek open. Als het mogelijk is, zetten ze de oversteek tussendoor ook even open. Maar houd in uw planning rekening met extra reistijd.

(Brom)fietsers en voetgangers worden tijdens de afsluiting omgeleid via rotonde Scharnerweg. Verkeersregelaars helpen u verder op weg.

Crowdfunding Kloostertuin gehaald!

Geplaatst 24 nov. 2017 12:26 door Liam Fitzpatrick

Een bericht van Projectgroep Renovatie Kloostertuin Opveld

Het streefbedrag is gehaald! Nu er heel veel bloembollen de grond in kunnen in de Kloostertuin (op 30 november), kunnen we voortaan elk voorjaar genieten van een fraaie bloemenzee! De projectgroep (binnenkort stichting) dankt alle donateurs heel hartelijk voor hun gulle bijdragen! De beloningen voor alle donateurs worden op 11 december uitgereikt (zie Markant dec.).

Meer kleur en fleur in Kloostertuin Opveld!

Geplaatst 6 nov. 2017 02:11 door Liam Fitzpatrick

Een bericht van Projectgroep Renovatie Kloostertuin Opveld.
Beste buurtbewoner, help je ons met het realiseren van een fleurige en kleurige grasweide in Kloostertuin Opveld? In de lente kunnen we dan samen genieten van een geweldige bloemenzee! Ben solidair met onze vrijwillige inzet voor ONZE prachtige buurtparel en doneer hier een bedrag voor.

Doneren kan op onze campagnesite: www.voorjebuurt.nl/kloostertuinopveld

Popkoor Vivas en Dansstudio Maastricht presenteren op 25 en 26 november 2017 een wervelende show met zang en dans met als titel ‘Let’s go to the movies’.

Geplaatst 31 okt. 2017 13:47 door Liam Fitzpatrick   [ 31 okt. 2017 13:50 bijgewerkt ]

Popkoor Vivas is in 1987 opgericht . Het koor ontstond als kerkkoor in De Heeg (Maastricht) en is in meer dan 30 jaar geëvalueerd van een kinderkoor tot een dynamisch koor variërend in alle leeftijden dat wekelijks repeteert aan een gevarieerd repertoire van oude en nieuwe popmuziek. De oorsprong van Dansstudio Maastricht is gelegen in de stichting Ballet Heer, een stichting opgericht in de jaren '70 en is nu een dansschool met gediplomeerde dansdocenten en een breed dansaanbod. Danee Klever heeft de choreografie gemaakt en de gelegenheidsformatie samengesteld.

Onder leiding van dirigent Christianne Neven zal popkoor Vivas op 25 november a.s. vanaf 20.00 uur een avondvullend programma verzorgen met filmmuziek in de hoofdrol, waarin zang en dans elkaar completeren. Op 26 november a.s. is er een matineevoorstelling om 14.00 uur, beide in de Klaekeburg in Heugem-Maastricht.

Kaarten zijn verkrijgbaar via http://www.vivasmaastricht.com/lets-go-to-the-movies

Herdenkingsbijeenkomst bij het Belgisch monument

Geplaatst 9 okt. 2017 11:30 door Nel Knapen   [ 14 nov. 2017 00:33 bijgewerkt door Liam Fitzpatrick ]

Dames en heren, jongens en meisjes,

We staan hier bij het Belgisch monument: een oorlogsmonument dat 12 heldhaftige verzetsstrijders herdenkt. Het is geen groot monument en onze jaarlijkse herdenking hier op dit kleine stukje Eijsden-Margraten is bescheiden. Bescheiden, maar wel zeer gemeend. Hun verhaal is dan ook terecht al heel vaak op deze plek verteld. En dat moet ook, want de gedachte achter dit monument en achter deze herdenking staat symbool voor een groter goed. En de wetenschap dat dit herdenkingsmonument er eentje is van de ruim 3700 oorlogsmonumenten in Nederland laat ook zien dat het niet gaat om een kleine gebeurtenis die herdacht wordt. Het gaat om iets dat ons allemaal aangaat, over alle tijden en over alle grenzen heen.

Die 3700 oorlogs- en herdenkingsmonumenten zijn er in vele vormen. Ze staan midden in de stad, in bossen, in parken, in scholen, op begraafplaatsen en in kerken. Ze staan langs wandelroutes en verkeerswegen, op bruggen en pleinen. Kortom: die monumenten – waar dit er een van is – zijn duidelijk een onderdeel van onze maatschappij. Wij vinden het namelijk vanzelfsprekend en noodzakelijk dat er wordt herdacht, dat er wordt nagedacht over oorlog en vrede. We herdenken namelijk niet alleen het strijden voor vrijheid, en het vreselijk lot dat velen in het verleden is overkomen, want de tegenwoordige tijd leert ons anders.

Daarom herdenken we niet alleen deze 12 mannen die ruim 70 jaar geleden hier hun leven lieten, maar we denken ook over de dag van vandaag. Want ook vandaag de dag zetten mensen zich over de gehele wereld in voor de eigen vrijheid en die van anderen. Immers, lang niet iedereen op de wereld is vrij. Ik hoef u niets te vertellen over de enorme stroom mensen uit bijvoorbeeld Syrië die moeten vluchten vanwege oorlog en ellende in eigen land. Zij kennen de vrijheden niet die wij hebben.

Op dit moment wordt er op 53 plekken in de wereld gevochten. Zijn het geen burgeroorlogen, etnische conflicten of religieuze strijden, dan zijn het wel drugskartels die mensen te grazen nemen of hen hun vrijheid afnemen. Allemaal nu.

En wat te denken van de dreigende taal die Noord-Korea en de VS op dit moment richting elkander uitspreken en de gevolgen die eventuele acties voor ons allemaal zou kunnen hebben?

En iedereen weet van de laffe terreuraanslagen in Brussel, Berlijn, Parijs, Londen, Manchester, Stockholm en Barcelona. Voor sommigen lijkt het ver weg, maar in deze wereld is niets meer ver van je bed. Want als er aanslagen worden gepleegd op onze vrijheid van meningsuiting, op de vrijheid van onze manier van leven, dan komt het toch wel heel erg dichtbij. Vrijwel iedereen zal zich hebben afgevraagd na weer zo’n aanslag: wanneer komen wij aan de buurt?

Dit jaar alleen al zijn 7 aanslagen in Europa gepleegd, die levens hebben gekost en angst zaaien. Er zijn genoeg mensen die hun reisplannen daarom aanpassen. En zich dus laten inperken in hun vrijheid. Vrijheid waar deze mensen die wij hier specifiek herdenken ook voor gestreden hebben.

We moeten beseffen hoe goed we het hebben en hoe graag we dat zo willen houden. Onze vrijheid van meningsuiting, van geloof, van relatie, van onderwijs, onze bewegingsvrijheid, het zijn zeer kostbare waarden waar we voor moeten vechten en die we ook anderen moeten gunnen.

Dat kost moeite, tijd, geld, energie, opoffering. De mannen die we hier herdenken hebben zich maximaal opgeofferd. Een herdenking als deze herinnert ons er niet alleen aan dat mensen in het verleden voor onze vrijheid hebben gestreden en daar de hoogste zaaien. Er zijn genoeg mensen die hun reisplannen daarom aanpassen. En zich dus laten inperken in hun vrijheid. Vrijheid waar deze mensen die wij hier specifiek herdenken ook voor gestreden hebben.

We moeten beseffen hoe goed we het hebben en hoe graag we dat zo willen houden. Onze vrijheid van meningsuiting, van geloof, van relatie, van onderwijs, onze bewegingsvrijheid, het zijn zeer kostbare waarden waar we voor moeten vechten en die we ook anderen moeten gunnen.

Dat kost moeite, tijd, geld, energie, opoffering. De mannen die we hier herdenken hebben zich maximaal opgeofferd. Een herdenking als deze herinnert ons er niet alleen aan dat mensen in het verleden voor onze vrijheid hebben gestreden en daar de hoogste prijs voor hebben betaald, maar ook dat we onze huidige vrijheid moeten koesteren en niet zomaar als vanzelfsprekend moeten aannemen.

Door nu vroeger verzet te gedenken, blijven de verhalen leven in onze gemeenschappen. Worden ze overgedragen op onze kinderen. De kinderen die de toekomst maken en die hopelijk ook ín vrijheid kunnen leven. Door samen met hen bij het verleden stil te staan geven we onze jongeren en onze toekomst de juiste voeding. De juiste basis om te staan voor een toekomst waarin vrijheid het hoogste goed is. Laten wij dus vooral herdenken en de vrede waarin we leven koesteren.

door Jos Custers, wethouder gemeente Eijsden-Margraten
toespraak tijdens de herdenking bij het Belgisch Monument op zondag 10 september 2017

zaterdag 23 sep: DOE-DAG 5.0 in de Kloostertuin

Geplaatst 20 sep. 2017 12:18 door Liam Fitzpatrick

Hallo beste buurtgenoten,

Op zaterdag 23 september staat DOE-DAG 5.0 op het programma.
Tussen 10.30 en ca. 14.30 uur gaan we weer met een groep enthousiastelingen aan de slag in de Kloostertuin.

We gaan onder meer onkruid wieden, nieuwe planten poten, takken/hagen snoeien en rommel opruimen. Verder zullen we samen met de IVN-bijenspecialist een prachtig bijenhotel gaan plaatsen.

Na de lunch komen de IVN Scharrelkids mini-bijenhotels in elkaar knutselen. Aan deze leuke activiteit kunnen ook onze buurtkinderen meedoen! (Zie ook bijlage)

LET OP: Wil iedereen die komt helpen op 23 sept. zich svp even aanmelden (vooral ook i.v.m. de lunch)! Bij: amaury.stroux@home.nl
LET OP: Willen (ouders van) kinderen die komen knutselen (leeg groenteblik meenemen per kind svp!), zich ook s.v.p. even aanmelden! Bij: carlo.poolen@home.nl

Hopelijk tot ziens op 23 september!

Hartelijke groet,
Amaury en iedereen van de Projectgroep Kloostertuin

Hier is Heer

Geplaatst 10 sep. 2017 11:55 door Nel Knapen

Het bestuur van Heer*Totaal heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten. Na een aantal succesvolle gesprekken met JOKO Events zijn we tot de conclusie gekomen dat de bewoners van Heer en de ondernemers toch graag een braderie willen organiseren. Zet dus in jullie agenda zondag 17 september “Hier is Heer”.

 

Met een aantal oude ambachten bij "Hier is Heer", geven wij een historisch tintje aan deze dag. De oude ambachten die wij hebben gereserveerd zijn de volgende:

  • Oud hollande snoepkraam

  • Kralentassenmaker

  • Beeldhouwer

  • Pottenbakker

  • Zilversmid

  • Glas graveren

  • Pijpbroodbakker / glas blazer

  • Naambordenmaker

  • portret tekenaar

  • keramiek maken

 

Tevens zullen er ook weer kunstenaars aanwezig zijn die hun kunstwerken tentoonstellen en verkopen. Het Raadhuisplein wordt ingeregeld als een Kinderplein met diverse speelmogelijkheden.

Het wordt weer een ouderwetse braderie in “Hier is Heer”


Vrijdag 24 november 2e Buuttegala Cv de Sjraveleirs Hier

Geplaatst 10 sep. 2017 11:53 door Nel Knapen

Een 6-tal artiesten zullen die avond in Aen de Wan optreden, waaronder enkele bekende buuttereedners zoals Gilbèrt Petit, Fer Naus en Ger Frenken.

Nieuw is dat de presentatie dit jaar in handen is van Jean Boelen (Harmonie Heer Vooruit), hij zal de artiesten op humoristische wijze aankondigen.

De kaartverkoop start tijdens de braderie "Hier is Heer" op 17 september. De kaarten kosten € 12.50. U kunt ons kraampje vinden tegenover of naast Café 't Kölke

Het Koninklijk St. Caeciliakoor 160 jaar!

Geplaatst 10 sep. 2017 11:47 door Nel Knapen

In 2017 bestaat het Koninklijk St. Caeciliakoor uit Heer- Maastricht 160 jaar. Om dit te vieren staan er o.a. twee prachtige concerten op stapel. Ons jubileumconcert, dat plaatsvindt op 23 september 2017, staat in het teken van de jaren vijftig en heeft als thema ‘We love the fifties’. Het repertoire dat we vanaf januari aan het instuderen zijn, bestaat uit rock-and-roll-muziek en is voor velen herkenbaar. Het bevat onder andere de evergreen ‘Rock around the clock’. Samen met de zeer muzikale dames van het muziekgezelschap ‘All about Eve’ en het blazersensemble ‘Ambrass’, beide ook uit Zuid-Limburg, zetten we een spetterend concert neer in de Mercedes-Benz-zaal in Maastricht.

 

Op 9 december 2017 houden we met het Koninklijk Mannenkoor Cecilia 1837 uit Vaals ons kerstconcert, waarvoor we nog druk doende zijn een mooie locatie te zoeken. Het Koninklijk Mannenkoor Cecilia dat onder leiding staat van dezelfde dirigent als ons Koninklijk St. Caeciliakoor, Emmanuël Pleijers, viert dit jaar haar 180-jarig bestaan en is het, op één na, oudste mannenkoor van Nederland. Zij genieten tot ver buiten de provinciale grenzen bekendheid. Samen met de muzikale kwaliteiten van ons koor belooft ook het kerstconcert een mooie happening te worden. Houd de diverse publicaties, onze Facebookpagina en onze website www.caeciliakoor.nl in de gaten voor meer informatie over beide concerten.
Wilt u deel uit maken van ons koor en de feestelijkheden rondom ons 160-jarig bestaan meemaken? Kom dan vrijblijvend langs op een van onze repetitieavonden in gemeenschapshuis Aen de Wan in Heer aan de Einsteinstraat 32. De repetities zijn op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. U bent van harte welkom!

1-10 of 38

Comments