Archief‎ > ‎

Zondag 25 september a.s. Opening en Buurtfestijn Kloostertuin Opveld

Geplaatst 18 sep. 2016 10:04 door Liam Fitzpatrick   [ 5 apr. 2017 06:51 bijgewerkt ]
Picknick

Promises of no man's land "The Hatbangerz"

Van Projectgroep Renovatie Kloostertuin Opveld

Beste buurtbewoners,

Renovatieproject Kloostertuin Opveld krijgt steeds meer gestalte. Zo zijn er drainagekoffers aangebracht, zijn de paden verhard en voorzien van split, zijn er drie zitbanken en een picknicktafel geplaatst én zijn er twee succesvolle Doe-dagen geweest waarop enthousiaste buurtbewoners divers onderhoud hebben gepleegd. Op 25 september wordt de kloostertuin officieel geopend met een Buurtfestijn.

De projectgroep (allen vrijwilligers) nodigt buurtbewoners – uit Vroendaal, Heer en Eijldergaard – met veel plezier uit voor deze feestelijk-gezellige dag, die duurt van 11.00 tot 14.00 uur. Om 11.00 uur zal wethouder Gerdo van Grootheest de officiële openingshandeling verrichten. Harmonie Heer Vooruit draagt zorg voor de muzikale omlijsting. Van 11.30 tot 13.00 uur staat een gevarieerd Activiteiten-Parcours op het program.

Buurtbewoners kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan:

  • een Ezeltocht (Brigitte Wijnen – Asinotherapie), 
  • de activiteit Samen Sjorren (Scouting Heer),
  • een Natuurbelevingsroute (IVN-Maastricht) of
  • een rondleiding door de kapel en het klooster van de Zusters van de Voorzienigheid (Zr. Brigitta).
  • Ook zullen de samenwerkende Buurtnetwerken zich profileren.
  • Fris, bier en wijn zijn tegen een klein prijsje verkrijgbaar.

Tot slot is er een Buurtpicknick – met lekkere pizza’s! – met muzikaal optreden van de scholierenband The Hatbangerz op het grasveld bij de Rode Beuk. Met dit gezellige samenzijn (13.00 tot 14.00 uur) wil de projectgroep de aantrekkelijkheid van de Kloostertuin als recreatieve en ontmoetingsplek nog eens extra onder de aandacht brengen. We hopen dan ook zeer dat velen, dankzij de huidige en toekomstige aanpassingen, de weg naar de prachtige Kloostertuin zullen weten te vinden!

Graag even aanmelden voor het Buurtfestijn: mariekesmits_ivn@outlook.com


Ċ
Liam Fitzpatrick,
18 sep. 2016 10:04
Comments