Archief‎ > ‎

Vervolg bewonersoverleg “Hier Mien Dorpke” op 8 januari 2016

Geplaatst 22 dec. 2015 13:36 door Liam Fitzpatrick   [ 4 mrt. 2016 03:33 bijgewerkt ]
Begin november j.l. hebben onder de titel “Hier Mien Dorpke” een 30 tal bewoners en belanghebbenden uit Heer, Eijldergaard en de Molukse wijk, nagedacht over de nabije toekomst van Heer en hoe Heer er zou kunnen gaan uitzien over 5 a 10 jaar. Deze bijeenkomst heeft een 70 tal ideeën en suggesties opgeleverd die we samen met alle bewoners en belanghebbenden willen gaan uitwerken. Omdat wij het bewoners aantal van 30 willen gaan evenaren, roepen wij u op om mee te denken over de vervolgstappen. Dit gaat plaatsvinden op:
 • Datum: Vrijdag 8 januari 2016
 • Locatie : Gemeenschapshuis Aen de Wan, Einsteinstraat 32
 • Tijdstip: 19.00 - 21.00 uur
De inventarisatie van wensen ideeën en knelpunten van de eerste bijeenkomst heeft men gegroepeerd en zullen op deze avond gepresenteerd worden.
Verder doel van deze avond is om samen met de burgers van Heer te bepalen wat het meest wenselijk is en/of waar dringend behoefte aan is.
Er zal ook gesproken worden over hoe gaan we als burgers deze zaken oppakken en hoe kunnen we er een succes van maken. Er zal dus antwoordt gezocht moeten worden op de volgende vragen:
 • Wie is er voor nodig?
 • Moeten er nog anderen geraadpleegd worden?
 • Wie doet wat!
 • Hoe organiseren we dat?
Al met al nog vele vragen om te beantwoorden. Ongetwijfeld zullen nieuwe deelnemers nog met aanvullende wensen komen. Voor zover mogelijk zullen deze tijdens de bijeenkomst mee genomen worden.
Aan de hand van de gemaakte keuzes zal er een doorkijk genaakt worden naar 2016. Wie wil mee werken om een wens/knelpunt in Heer mee te helpen verwezenlijken of op te lossen? De Heerdenaren die samen gaan werken voor een betere (Leefbare) vitale buurt, worden tijdens deze bijeenkomst gevraagd dat kenbaar te maken en aan te geven voor welke onderwerp men kiest waarna men in kleine groepjes vervolg afspraken maakt.

Voor de overzichtelijkheid zijn de wensen en ideeën onderverdeeld naar de volgende zgn domeinen t.w.

 1. FYSIEK waar een onderverdeling is gemaakt in a: Verkeer en Openbare ruimte en b. Groen.
 2. SOCIAAL met een onderverdeling naar a. Ontmoetten en b. Voorzieningen
 3. COMMUNICATIE
 4. SPORT/VERENIGINGEN/JEUGD
 5. SOCIALE VEILIGHEID
Op de website van het Buurtplatform Heer kunt binnen kort lezen welke ideeën en wensen er zoal zijn geuit en tot welke domein zij behoren.
De bezoekers van de eerst bijeenkomst zullen allen persoonlijk worden uitgenodigd maar dat betekend niet dat u niet welkom bent; in tegendeel.
Iedereen is welkom op vrijdag 8 januari 2016 in het Ontmoetingscentrum Aen de Wan, Einsteinstraat 32 om mee te werken aan een betere buurt.
Voor onze website zie; http://www.buurtplatformheer.nl wilt u meer weten of heeft u vragen of opmerkingen mail dan aan; secretariaat@buurtplatformheer.nl
Comments