Archief‎ > ‎

Een Koninklijke Onderscheiding voor Rene van de Rijdt

Geplaatst 24 apr. 2015 05:19 door Liam Fitzpatrick   [ 5 apr. 2017 06:53 bijgewerkt ]
Op donderdag 22 april 2015 kreeg de heer Rene van de Rijdt ter horen van burgemeester Hoes dat het de Koning heeft behaagd aan hem een Koninklijke onderscheiding toe te kennen voor zijn verdiensten in de voormalige gemeente Heer zijnde thans een wijk in de Gemeente Maastricht.

Ridder René van de RijdtDe heer van de Rijdt begon zijn arbeidzame leven bij Koninklijke Sphinx waar hij van 1952 tot 1982 werkte en daar vele jaren actief was in de personeelsvereniging.Een mooie voorbeeld van zijn werkzaamheden daar was zijn bijdrage aan de Sphinx revue. Verder was Rene actief in de voetbalvereniging RKHSV Heer als gediplomeerd jeugdleider. Belangrijke activiteiten waren uiteraard de trainingen en het spelen van wedstrijden. Hij was in die tijd ook lid van het ondersteuningscomité van de voetbalclub.

René is de man van de praktijk en technisch onderlegt bij alles wat moest gebeuren. Hij had daarbij goede kontakten bij de ondernemers, burgers en de politiek zeker wanneer sponsorgeld opgehaald moest worden.

Vanaf 1989 is hij verbonden aan de Carnavalsvereniging de Sjraveleirs van Heer waar hij ooit Carnavalsprins was en benoemd is tot Vlootdrager. Ook de Sjraveleirs deden nimmer tevergeefs een beroep op hem indien zaken geregeld of georganiseerd moesten worden.

Als ondernemer was hij uiteraard lid van de ondernemersvereniging Heer Totaal. Hier beklede hij een bestuursfunctie tot 2014 en behoorde hij tot een van de kartrekkers van het 2 jaarlijkse Heer Totaal straatfeest. Het benaderen van de ondernemers, verenigingen en het contacteren van artiesten, naast de zorg voor de biertenten en vergunningen, het plaatsen van de hekken, het aanbrengen van verlichting en versiering etc. etc. Rene regelde het. Helaas heeft hij deze zware klus vanaf dit jaar moeten neerleggen wegens gezondheidsklachten. Ook was Rene meer dan 30 jaar bloed donor bij het Rode Kruis.

Verder is René lid van het Buurtplatform Heer waar hij niet alleen de ondernemers van Heer maar ook de burgers vertegenwoordigd. In het buurtplatform is hij de contactpersoon richting de scholen in Heer en is hij behulpzaam bij het organiseren van de Heerder Kermis. Tevens is hij hier actief bij het plaatsen en verwijderen van de kerstbomen en kerstverlichting. Het moge duidelijk zijn dat men op René van de Rijdt altijd een beroep kon doen en belangrijker… Nog steeds kan!

Comments