Archief‎ > ‎

Drugsoverlast? Bel het Drugsmeldpunt: 350 51 11.

Geplaatst 11 sep. 2010 09:16 door Secretariaat Buurtplatform Heer - Maastricht   [ 4 mrt. 2016 03:35 bijgewerkt door Liam Fitzpatrick ]

Onlangs is in Maastricht het project BorderlineS begonnen met het openen van een telefonisch Drugsmeldpunt. Een project waarin gemeente, politie en openbaar ministerie samenwerken tegen drugsoverlast. Ondervindt u drugsoverlast? Bel het Drugsmeldpunt van BorderlineS. Op die manier pakken we de overlast samen aan.

Het Drugsmeldpunt is bereikbaar via telefoonnummer (043) 350 51 11, zeven dagen per week, 24 uur per dag.

Het meldpunt is uitsluitend bedoeld voor de aanpak van drugsoverlast. U kunt het Drugsmeldpunt bellen:

  • als u ziet dat er openlijk wordt gehandeld in drugs;
  • als u weet waar een drugspand is;
  • als u weet waar drugsrunners zich verzamelen of overnachten;
  • als u vindt dat er bij u in de buurt vaak auto’s met een buitenlands kenteken geparkeerd staan;
  • als u andere drugsgerelateerde klachten heeft.

Wat wordt met uw melding gedaan?

Uw melding wordt doorgegeven aan de politiebasiseenheid in uw wijk of buurt. Het wijkteam van de politie neemt uw klacht meteen in behandeling. Er zijn klachten die niet op korte termijn afgehandeld worden, omdat een oplossing meer tijd vergt. Dan staat u niet alleen. De politie houdt u, indien u dat wenst, van de voortgang van uw klacht op de hoogte. Moet de melding door anderen dan de politie worden afgehandeld, dan leidt de politie uw melding door.

Als u het Drugsmeldpunt belt, wordt uw naam, adres en telefoonnummer genoteerd en geregistreerd. Uw gegevens zijn nodig, zodat later contact met u opgenomen kan worden. Ook kunt u zo op de hoogte worden gehouden over de afhandeling van uw melding. Uw gegevens worden uiterst vertrouwelijk behandeld. Uw naam belandt niet in een proces-verbaal. Wilt u absoluut anoniem melden, dan kunt u natuurlijk ook Misdaad Anoniem (0800-7000) bellen. 

Comments