Archief‎ > ‎

Doe-dag op 21 mei in kloostertuin Opveld

Geplaatst 22 apr. 2016 14:24 door Liam Fitzpatrick   [ 5 apr. 2017 06:50 bijgewerkt ]
Beste buurtbewoners,

Komende zaterdag, 21 mei, vindt er een gezellige Doe-dag plaats in de Kloostertuin/Parkbos Opveld. We gaan die dag verschillende (kleine) groene klusactiviteiten uitvoeren. Daarbij valt te denken aan kleine snoeiwerkzaamheden (van over de paden hangende takken bijvoorbeeld), het wieden van brandnetels en/of ander storend onkruid, het creëren van sluippaden voor kinderen en zo meer.

Bijna alle werkzaamheden zijn licht van aard en dus geschikt voor jong en oud. De enige zwaardere klus die op het programma staat – het creëren van ontdekkingspaadjes in het struweel en op de grasvelden – zal worden uitgevoerd door een buurtbewoner met verstand van zaken. Voorts zijn er grijpstokken en afvalzakken aanwezig, zodat we ook afval kunnen verwijderen uit de Kloostertuin.

Het zou erg fijn zijn als degenen die komen meehelpen enkele eigen gereedschappen meenemen. Denk aan schoffels, harken, snoeischaren, werkhandschoenen e.d. Vele handen maken licht werk, dus we hopen van harte dat u gezellig komt meehelpen op zaterdag 21 mei. De Doe-dag duurt van 10.00 tot 15.00 uur. We verzamelen om 10.00 uur bij de grote rode beuk (Z.O.-hoek, bij de keien).

Als u van tevoren even laat weten met hoevelen u komt, kunnen we wellicht zorgen voor broodjes en drankjes. Doe ook gezellig mee en meld je z.s.m. aan bij Marieke Smits van IVN Maastricht: mariekesmits_ivn@outlook.com

Bedankt alvast en tot zaterdag!

Hartelijke groet,
Projectgroep Renovatie Kloostertuin Opveld
Comments