Archief‎ > ‎

Buurtplatform Heer tijdens Heer Totaal 2013

Geplaatst 23 sep. 2013 03:31 door Liam Fitzpatrick   [ 4 mrt. 2016 03:28 bijgewerkt ]
Heer Totaal
15 September
bleek een uitstekend uitgekozen datum voor Heer Totaal, want het weer was ideaal voor een dagje stappen door Heer. Tussen een enorme variëteit aan kunstvoorwerpen, verkoopartikelen, muziek, dans, hapjes en drankjes was ook het Buurtplatform Heer aanwezig. Men kon in de uitgebreide stand vernemen wat het Buurtplatform in het verleden heeft gedaan t.b.v. de bewoners van Heer, waar de mensen van het buurtplatform nu mee bezig zijn en wat hun toekomstplannen zijn. Een gedeelte van de activiteiten werden apart naar voren gehaald.

Het project Kunst in de Wijk gaat in de nabije toekomst in werking treden. Dit project houdt het beschilderen in van alle stenen elektriciteitshuisjes in Heer en Scharn. Dit wordt uitgevoerd door de club van profs in de kunst onder de naam Verfraaiers o.l.v. Esther Janssen (zij hebben ook het viaduct van de Sibemaweg beschilderd) en ondersteund door vrijwilligers uit het Buurtplatform en/of bewoners van Heer.

Een ander project is pasgeleden van start gegaan. Het is de Weesbieb. Dit is een open boekenkast, gevuld met boeken en tijdschriften. Deze staat in de gang in Aen de Wan. Hier kan iedereen boeken en/of tijdschriften uithalen en meenemen naar huis. Terugbrengen hoeft niet, mag wel. Zelf boeken en tijdschriften brengen en daar achterlaten kan ook. Alles is gratis en vrijblijvend. U kunt tijdens de openingsuren van De Wan een kijkje nemen, als u dat wilt.

Veel belangstelling ging uit naar het gedeelte van de stand, waar grote posters hingen met o.a. impressies van de toekomstige in- en uitgangen van de op dit moment in aanbouw zijnde A2-tunnel. Een en ander werd nog eens duidelijker gemaakt door een tentoongestelde doorsnede van de tunnel. Aangevuld door de informatie door de aanwezige leden van het Buurtplatform kregen veel mensen een duidelijker beeld van hoe het er in de toekomst allemaal uit gaat zien. Maar dat zal nog een tijd duren.

Op een nieuwe Heer Totaal hoeft u niet zo lang te wachten. Tot in 2015!

Comments