Archief‎ > ‎

Aanpassing Akersteenweg bij winkelcentrum De Leim

Geplaatst 18 jun. 2013 14:35 door Liam Fitzpatrick   [ 4 mrt. 2016 03:26 bijgewerkt ]
Een bericht van de gemeente Maastricht
Het winkelcentrum De Leim wordt op dit moment verbouwd en uitgebreid. Om het winkelcentrum straks goed bereikbaar te houden en ervoor te zorgen dat het verkeer op de Akersteenweg door kan rijden, gaan we een rechtsafstrook op de Akersteenweg maken. Ook wordt een toegang tot het laad- en losgedeelte van de nieuwbouw vanaf de Akersteenweg gerealiseerd.

Aanpassingen aan de Akersteenweg

  • Er komt een rechtsafstrook op de Akersteenweg. Verkeer naar het winkelcentrum dat komt vanaf het Europaplein kan dan eerst uitvoegen en daarna afslaan naar de parkeervoorziening.
  • De bestaande linksafstrook op de Akersteenweg blijft gehandhaafd. Wel met een kleine verschuiving om ruimte te maken voor de nieuwe rechtsafstrook.
  • De ruimte de ruimte tussen de trottoirband en de nieuwbouw is bestemd voor voetgangers, fietsers en laad- en losverkeer. Deze ruimte is als het ware een breed trottoir. Om het inrijden van het laad- en losgedeelte van de nieuwbouw veilig en eenvoudig te maken wordt dit laad- en losverkeer van de Akersteenweg afgehaald. Wanneer een vrachtwagen niet direct het laad- en losgedeelte in kan rijden, kan deze ‘op het trottoir’ wachten. Om fietsers en voetgangers veilig te geleiden en van elkaars aanwezigheid bewust te maken, wordt met klinkers een fietsstrook aangegeven.

Tekening van de nieuwe situatie

Zie de bijgevoegde tekening: Akersteenweg schetstekening.pdf.

Planning van de werkzaamheden

De besteksvoorbereiding is inmiddels opgepakt, de aanbesteding en gunning van het werk staan gepland in augustus en september. Daarna start de uitvoering, het werk dient opgeleverd te worden vóór 1 december 2013.

Tijdens de uitvoering

Winkelcentrum De Leim blijft bereikbaar voor klanten en de bevoorrading. Het werk is klaar voor december en wordt afgestemd met de aannemer van de nieuwbouw. Heeft u nu al vragen over de nieuwe verkeerssituatie op de Akersteenweg? Neem dan contact op met Jean Demollin via jean.petrus.demollin@maastricht.nl of via telefoonnummer (043) 350 45 55.
Ċ
Liam Fitzpatrick,
18 jun. 2013 14:35