Archief‎ > ‎

3 april - informatiemiddag Renovatie Kloostertuin Opveld

Geplaatst 3 mrt. 2016 12:55 door Liam Fitzpatrick   [ 5 apr. 2017 06:49 bijgewerkt ]
Op de scheidslijn van de wijken Heer en Vroendaal ligt de kloostertuin Opveld. Om dit mooie parkbos beter toegankelijk te maken én om meer verbinding te creëren tussen de beide wijken, heeft de projectgroep Renovatie Kloostertuin Opveld een schetsontwerp gemaakt. Dit ontwerp staat centraal tijdens een informatiemiddag over de plannen op 3 april a.s.

Het project Renovatie Kloostertuin Opveld komt voort uit het project ‘Meesterlijke Natuurbeleving en Ontmoeting’ van IVN-Maastricht en uit inspanningen van de buurtplatforms Heer en Vroendaal. Deze partijen streven een renovatie na die het voor alle omwonenden (Envida, kloosterzusters en wijkgenoten) aantrekkelijker maakt om te recreëren en elkaar te ontmoeten in het parkbos.

Bij het maken van het schetsontwerp is er goed op gelet dat kloostertuin Opveld zijn huidige karakter blijft behouden. De ingrepen zijn verre van ingrijpend, maar zorgen wel ervoor dat enkele paden beter begaanbaar worden (ook voor rollators en kinderwagens), er een centrale ontmoetingsplaats met zitgelegenheid komt, een natuurspeelplek en een goede ingang vanuit de wijk Vroendaal.

Dankzij een subsidie van de gemeente Maastricht en een financiële bijdrage van parkboseigenaar Servatius Wonen & Vastgoed kan dit idee gerealiseerd worden. Om ook voorkomende onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden te kunnen invullen, is de projectgroep voornemens contact te leggen met sociale instanties (en vrijwilligers) om zo ook een maatschappelijke bijdrage te leveren.

De projectgroep Renovatie Kloostertuin Opveld – met vertegenwoordigers van Klooster Opveld, IVN- Maastricht, Woningstichting Servatius en de buurtplatforms Heer en Vroendaal – vindt het belangrijk dat alle omwonenden van het schetsontwerp op de hoogte zijn en kunnen reageren op de plannen. Vandaar de informatiemiddag op 3 april a.s., waarop alle omwonenden van harte welkom zijn.

De informatiemiddag duurt van 14.00 tot 16.00 uur en bestaat uit een presentatie van het ontwerp, een rondje door de kloostertuin, een inventarisatie van (nieuwe) ideeën van omwonenden – onder het genot van koffie/thee en vlaai – en tot slot een gezamenlijke discussie over de belangrijkste aandachtspunten. Deelnemers graag even aanmelden via mail: mariekesmits_ivn@outlook.com.

Locatie: benedenruimte van binnenplaats Croonenhoff, Envida, Veldstraat 18a, Heer-Maastricht.

Comments