Berichten‎ > ‎

Welkom bij Sound Academy Maastricht

Geplaatst 17 dec. 2016 02:45 door Nel Knapen   [ 18 dec. 2016 02:54 bijgewerkt door Liam Fitzpatrick ]

Hoe bedoel je, zult u zeggen. Een kennismaking wellicht:

Sound Academy Maastricht staat in Heer meer bekend als “de drumschool in de Demertstraat, je weet wel, waar Huub van Pius (Geelen) vroeger heeft gezeten.” Maar de benaming “drumschool” dekt de lading totaal niet.

Sound Academy Maastricht (kortweg S.A.M.) bestaat al 17 jaar en is opgericht door Peter Johansen, die nog steeds actief aan de leiding staat. Na 10 jaar aan de Scharnerweg, is Sound Academy Maastricht alweer 7 jaar aan de Demertstraat 77A gevestigd. En, zoals gezegd, er wordt niet alleen maar gedrumd. Er worden één op één lessen gegeven op drums, percussie, djembé, maar ook op gitaar, basgitaar, trompet, trombone, saxofoon, toetsen (piano en keyboard) en zelfs zang!

En dat allemaal onder leiding van inspirerende, bevoegde docenten.

Buiten de één op één lessen is het ook mogelijk met meerdere kinderen/volwassenen samen te spelen, les te nemen of op te treden. Er is een Big Band, die regelmatig optreedt. Er is ook een Djembégroep genaamd Slagzin, de S.A.M.BA Kids en andere bandjes, die op school en daar buiten optreden.

Sound Academy Maastricht is van binnen helemaal opgebouwd uit geluiddichte cabines waar de lessen worden gegeven. Maar er is ook een grote zaal voor optredens en zelfs een opname-studio.

Kinderen en volwassenen vanaf 5 jaar tot over de 70 zijn welkom om lessen te volgen. Sound Academy Maastricht kan een vooropleiding voor het conservatorium of andere muziekberoepsopleiding zijn, en is ook een stageadres hiervoor. Buiten dat wil Peter Johansen ook heel graag, dat er meer volwassenen hun weg vinden naar de Demertstraat 77A. Hij richt zich hierbij vooral tot de senioren, die, zoals zovelen in Heer, vaak in het verleden in een harmonie of fanfare hebben gespeeld. Nu ze meer tijd hebben en nog veel plezier in de muziek, zouden zij deze hobby weer kunnen opnemen, vrijblijvend, laagdrempelig en zonder verplichtingen. Of het nu over een paar lessen gaat of een volledige opfriscursus, overal valt over te praten.

Peter Johansen streeft er naar, dat mensen niet alleen komen naar een plek, waar muziekles wordt gegeven, maar wat ook een muzikale ontmoetingsplaats zou moeten zijn. En wie weet waartoe dat nog kan leiden?

 

Heeft u ook belangstelling, neem dan vrijblijvend contact op met

de Sound Academy Maastricht

Demertstraat 77A Heer

Tel.nr.: 043-3671105

 

Comments