Berichten‎ > ‎

10 Tips tegen inbrekers

Geplaatst 29 dec. 2010 11:00 door Liam Fitzpatrick   [ 1 mrt. 2011 13:15 bijgewerkt door SysAdmin BPF Heer ]
Uw wijkagent Will Schobbe bied zijn "10 Tips tegen inbrekers" aan:
 1. Ramen: De meeste inbrekers zullen trachten uw woning van achteren te naderen. Het inslaan van ramen maakt veel herrie en een inbreker wil niet graag in de gaten lopen. Zorg voor goede sloten met daarbij dievenklauwen mét slot of rolluiken.
 2. Verlichting: Inbrekers willen niet in de Spotlight staan. Verlichting met timers of bewegingsensor vinden inbrekers "niet lekker".
 3. Inbreker alarm: Zelfs een Dummy alarm aan uw woning kan ervoor zorgen dat een inbreker uw woning voorbij gaat. Een écht alarm is natuurlijk nóg beter. In iedere Doe Het Zelf Bouwmarkt kunt u er al een vinden. Ook zijn er eenvoudige camerasystemen te koop die uw tuin of oprit in de gaten kunnen houden.
 4. Deuren: Het behoeft geen betoog dat uw deuren stevig moeten zijn en voorzien moeten zijn van deugdelijke en goedgekeurde sloten. Zorgt u er ook voor een slot waar men geen grip op heef met een tang. Zo kan men het slot verbreken en met een eenvoudige schroevendraaier uw slot vervolgens openmaken. In het politiejargon heet dit "de Bulgaarse methode"
 5. Poorten en schuttingen: Zorg dat uw poorten op slot zijn en zeker 2 meter hoog. Schutting begroeiing met doornen en stekels doen het vrij goed tegen inbrekers. Let ook op dat uw schutting niet zo is gemaakt dat de planken, geen trap vormt voor een inbreker. U maakt het hem dan erg gemakkelijk.
 6. Ladders en vuilnisbakken: Rondom uw huis, voor schuttingen en ramen enzovoort staan vaker ladders, vuilnisbakken of andere attributen die door een inbreker gebruikt kunnen worden om plaatsen te kunnen bereiken waar u ze echt niet wilt hebben. Ruim deze zaken op zodat ze niet gebruikt kunnen worden.
 7. Etalage-effect: Laat geen waardevolle spullen op tafel liggen zodat men van buitenaf kan zien wat u allemaal heeft. Al snel laat men GSM's, gameboys, juwelen, autosleutels, horloges en beurzen op tafel liggen en gaat naar bed. Ook staat uw trots, de platte televisie, te pronken in uw huiskamer.
  Sluit anders de gordijnen of lamellen. Laat niet zien wat u hebt!
 8. Weet u niet wat u moet vragen voor uw verjaardag of heeft u nog cadeaubonnen? Koop een safe!
 9. Merk wat u heeft: Er zijn DNA pakketten, registratiekaarten, postcode/huisnummer gravuresets en merkstiften. Help ook mee uw gestolen spullen terug te vinden bij diefstal. Vaak worden bij helers en dieven spullen gevonden die wij niet bij de eigenaar kunnen terugbrengen omdat we niet weten van wie ze zijn.
 10. Maak uw afwezigheid niet openbaar: Dieven struinen ook Hyves, Facebook en MSN na. Kondig niet aan dat u op vakantie gaat.! Gebruik timers om licht aan en uit te laten gaan Laat familie buren of vrienden de lamellen open en dicht maken. Laat een buur de 2e auto bij u op de oprit plaatsen. Het is dan net of er "leven in huis is" tijdens uw afwezigheid.
Surf ook naar www.pit.tv of volg het korps op de voet via www.pp24.nl, www.twitter.com/politielbz en www.politie.nl/limburg-zuid
Comments