Berichten‎ > ‎

RKSV Heer, interview met voorzitter Ruby Koenen

Geplaatst 8 sep. 2016 11:44 door Nel Knapen

Vraag: Stel je eerst even voor, alsjeblieft. Hoe lang ken je RKSV Heer al? Heb je ook actief gevoetbald?

Antwoord: Mijn naam is Ruby Koenen en ik ben 47 jaar. Ik ken RKSV Heer al mijn hele voetballeven. Ik ben begonnen in de jeugd bij Scharn, toen 3 jaar MVV, en weer 2 jaar Scharn. Bij de senioren overgestapt naar WVV'28 en daar heb ik tot mijn 32ste gespeeld en toen de overstap gemaakt naar RKSV Heer waar ik tot vorig jaar actief heb gespeeld ! Ik ben nu bijna 2 jaar voorzitter en door de prima sfeer die er bij de club heerst, maar zeker ook in ons bestuur, doe ik dit nog altijd met het grootste plezier.

V: Vorig jaar werd het 90 jarig jubileum gevierd? Haalt RKSV Heer ook zijn 100ste verjaardag?

A: Zeker gaan wij ons 100 jarig jubileum halen en dit zullen we ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan !

V: Hoeveel senioren en hoeveel jeugdelftallen zijn er?

A: We hebben 6 seniorenteams, een dameselftal, 3 geweldige G-teams en een ambitieuze en florerende jeugdafdeling. In totaal zitten we tegen de 600 leden aan en zijn nog steeds groeiende !

V: Wat is een G-team?

A: G-voetbal is bedoeld voor mensen die vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun mogelijkheden. Zij kunnen daardoor niet of moeizaam hun plek vinden in het reguliere voetbal. Let wel: we beschouwen G-voetbal gewoon als voetbal. De KNVB, en dus ook onze club, biedt dezelfde kwaliteit, service en benadering. Het enige verschil is dat bepaalde aspecten - waar nodig - zijn aangepast. Dit onder het motto: Normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet!

V: Vertel eens wat meer over de jeugdafdeling.

A: In totaal zijn er 14 jeugdelftallen, van heel jong tot 18 jaar. Hierbij ligt de grootste kracht bij de vrijwilligers, die iedere week in de weer zijn om de spelers te trainen en te begeleiden. Het jeugdbestuur wordt in het hoofdbestuur vertegenwoordigd door Pascal Nols. Bijzonder is dat sinds lange tijd weer spelers vanuit de jeugd de selectie zijn komen versterken en ook dat er ieder jaar weer spelers van ons naar betaald-voetbalclubs overstappen.

V: Hoe gaat het met de club tegenwoordig? Je hoort zo vaak dat de verenigingen te lijden hebben onder verlies van leden.

A: Daar is bij ons absoluut geen sprake van zoals ik al zei! De G-afdeling en de jeugd zijn groeiende. Ook mogen onze vrijwilligers niet onvermeld blijven. Hier komen iedere maand weer nieuwe mensen bij! RKSV-Heer leeft! En dat is een ieder zijn verdienste!

V: Wat is er toch met die jeugdvelden aan de hand? Wat doet die parkeerplaats daar? Op die manier is er toch te weinig ruimte voor de jeugdspelers?

A: Op de jeugdvelden is een parkeerplaats gekomen voor het MECC. Dit met het oog op de toekomst. Na het komende seizoen gaat onze langverwachte wens in vervulling en speelt vanaf seizoen 17/18 ook de jeugd op Laan in den Drink ! Er komen 2 kunstgrasvelden, meerdere kleedkamers komen erbij en ook de infra-structuur wordt aangepakt! Dan zijn we na al die jaren eindelijk samen op één locatie !!!

V: Een paar jaar geleden zag het er op de Laan in den Drink  niet goed uit. Niet qua uitstraling en ook niet in de competitie. Maar nu is alles opgeknapt en heeft het eerste zelfs twee jaar achter elkaar promotie gemaakt! Van de vierde naar de derde en van de derde naar de tweede klasse! Hoe komt dat?

A: Complimenten hiervoor gaan naar onze vrijwilligers onder leiding van Jo Stallinga en André Leclaire. Zij zijn verantwoordelijk voor de revival van ons sportpark en het maakt me iedere keer weer trots wanneer je ziet dat er tegenstanders komen die niet weten wat ze zien als ze via onze rood-groene poort binnenkomen. Voor het sportieve gedeelte gaan de credits naar de spelers, de technische staf en technische commisie. Zij zijn erin geslaagd van ons vlaggeschip een geweldige en leuke groep te smeden, waar we hopelijk ook dit jaar in de 2de  klasse veel van gaan horen !

 V: Nu het zo goed gaat, kan ik me voorstellen dat jullie dat willen vasthouden. Dus wat zijn de plannen voor de toekomst?

A: Ach,zoveel nog…. Ons 100 jarig jubileum, onze verbouwing na dit seizoen, onze jeugdspelers klaarstomen voor de selectie !Teveel om op te noemen!

Ik wil graag iedereen uitnodigen eens langs te komen op ons prachtige complex en tot slot wil ik zeggen:

roed greun hoera, dat is de kleur vaan de SVH !!!

Comments