Berichten‎ > ‎

Rare tijden

Geplaatst 29 mrt. 2020 13:56 door Nel Knapen   [ 29 mrt. 2020 14:14 bijgewerkt ]
Naar elkaar omzien

Het zijn rare tijden waarbij we goed op elkaar en op onszelf moeten letten en dit alles met minimaal sociaal contact. Ondanks deze roerige tijden, zien we veel mooie initiatieven ontstaan in De Heeg en de omliggende wijken. Initiatieven die erop gericht zijn om elkaar zo veel mogelijk te ondersteunen. Zo hebben verschillende bewoners al aangegeven graag de handen uit de mouwen te willen steken. Mooi om te zien allemaal!

 

Hulp aanbieden

In dit boekje vind je een poster waarmee je je telefoonnummer kunt geven aan mensen in je buurt. Mensen die hulp nodig hebben bij het doen van boodschappen of die gewoon even een babbeltje willen maken. Als je het lastig vindt om op deze manier je gegevens achter te laten maar toch iets wilt doen, kun je je telefoonnummer ook doorgeven aan de opbouwwerkers van Trajekt. Dit zijn Ralph Brinkman (06-31004685 / ralph.brinkman@trajekt.nl), Camiel Claassens (06 55695854/ camiel.claassens@trajekt.nl) en Geerte Courtens (06 20703897/ geerte.courtens@trajekt.nl).

 

Hulp vragen

Mocht je iemand weten die wel wat hulp zou kunnen gebruiken, of heb je zelf iemand nodig om je te helpen, dan kun je contact opnemen met bovengenoemde personen of met een ander lid van het team De Heeg. Alle contactgegevens staan op de volgende pagina vermeld. Verder heeft het Rode Kruis heeft een Corona-noodnummer geopend: 070-44 55 888. Mensen kunnen bij dit telefoonnummer terecht voor een luisterend oor, aanvullend advies of extra hulp als ze in quarantaine of thuisisolatie zitten vanwege een besmetting met het coronavirus. Het Sociaal Team De Heeg is telefonisch ook nog gewoon bereikbaar via het nummer 06-15309537. Ten slotte heeft het Nationaal Ouderenfonds ook nog een contactenlijn geopend, de Zilverlijn (088 344 2000).

Telefooncirkels: bij elkaar informeren hoe het gaat

We willen kijken of er behoefte is om telefooncirkels op te zetten. Een telefooncirkel is een groep mensen die elkaar een paar keer per week belt. Dat gebeurt meestal in een vaste volgorde, zodat u door dezelfde persoon wordt gebeld. Daarna belt u zelf de volgende van de lijst. De telefooncirkel wordt begeleid door een vrijwilliger uit de buurt.  Neemt een belpartner niet op? Of maakt u zich na het gesprek zorgen over iemand uit de cirkel? Dan geeft u dat door aan de vrijwilliger. Deze zal dan poolshoogte nemen en zo nodig hulp inschakelen. Heeft u interesse om deel te nemen aan zo’n cirkel, neem dan contact op met Rob Claessen (06-83321279) of Silvie Franssen (06-13828331). Aan deelname zijn geen kosten verbonden, behalve uiteraard uw eigen telefoonkosten.

 

Ook aandacht voor gezinnen met kinderen

Laten we niet alleen de gezondheid en het welbevinden in de gaten houden van ouderen of alleenstaanden, maar ook van gezinnen. De scholen zijn dicht dus de kinderen zijn al 2 weken thuis. Dat is niet altijd makkelijk. Er kunnen daarbij ook zorgen zijn over gezondheid en financiën. De stress in gezinnen kan dus best hoog oplopen in deze tijd. Let daarom een beetje op elkaar en kijk of je elkaar kunt helpen. Mocht Trajekt hier iets kunnen betekenen: het kantoor is dan wel gesloten, maar alle medewerkers zijn gewoon bereikbaar via de gebruikelijke kanalen! Verder zijn op facebook veel tips te vinden voor leuke spelletjes of over hoe je structuur aanbrengt in de dag. Nog een tip: Like de facebook-pagina “Trajekt” en van “Trajekt Home-Start Heuvelland” voor allerlei tips, spelletjes en filmpjes. 

Comments