Berichten‎ > ‎

Ouch Jônk Gewees?! Veer ouch!

Geplaatst 8 mrt. 2018 11:00 door Nel Knapen
Misschien kent u ons al, maar misschien ook niet.

Hoe dan ook, ik wil u graag voorstellen aan ons Ouderenkoor Ouch Jônk Gewees.

De naam is enigszins misleidend, want hoewel de meesten van ons inderdaad op leeftijd zijn, als je ons bezig ziet, denk je eerder aan een vriendclub, die vooral erg veel lol heeft met elkaar, maar zeker ook lol heeft in het zingen.

 

Ons repertoire? Soms bekende oude Nederlandse meezingers, maar soms ook muziek van over de grens. Nee, we zijn  beslist géén gezapig koor dat alleen bekende stukjes zingt. Wij willen wel uitgedaagd worden en met onze jonge dirigent komen wij op dit terrein goed aan onze trekken. Hij verzint iedere keer wel weer iets nieuws!

 

We kunnen trouwens nog wel wat versterking gebruiken!

Bent u 55 jaar of ouder en heeft u op de vrijdagmiddag nog wat tijd, dan vindt u bij ons misschien wel een hele gezellige, gezonde en leerzame tijdsbesteding: jaja, het is inmiddels meerdere malen bewezen: zingen is gezond!!

 

Ons koor is vooral een heel gezellig koor, waar vertrouwen, vriendschap en saamhorigheid hoog in het vaandel staan. Na 1½ uur  hard werken aan het verbeteren van onze zangprestaties, drinken wij gezellig samen koffie, soms met vlaai, maar meestal zónder, en babbelen nog wat na. De gespreksonderwerpen zijn legio: het wel en wee van onze kleinkinderen en kinderen, de knieën die niet meer willen, de armen die te kort worden om de muziek te kunnen lezen, de adem die achterblijft, zodat we wat moeite krijgen met de lange zinnen, onze organist –d’n erreme jong- die van zo ver met de fiets moet komen en verder alle kleine en grote zaken die ons in het dagelijkse leven bezighouden. U vindt bij ons altijd een luisterend oor.

 

Door bij ons te komen zingen, doet u heel veel mensen een plezier: allereerst uzelf, want u wordt op die manier deelgenoot van ons succes en zoals gezegd: u wordt er beter van want zingen is gezond! Vervolgens het koor, dat uw hulp maar vooral uw stem goed kan gebruiken  en tenslotte ook de gemeenschap, die geniet van de repetities, de muzikaal opgeluisterde vieringen en onze –in Heer en vooral in Croonenhoff wereldberoemde concerten.

Ik zou het bijna vergeten: we beginnen onze repetitie op vrijdagmiddag om 14.00 uur, in het restaurant van Croonenhoff, Veldstraat 18 in Heer-Maastricht!

Zien v’r us snel?! V’r zien us!

Comments