Berichten‎ > ‎

Ons Buurtblad

Geplaatst 9 nov. 2021 03:43 door Willy Aarts - BPF Heer

    

 Jaar 6, Editie 3

 

Opening park ’t Vloot

Op 26 september 2021 is park ’t Vloot feestelijk geopend met een gezamenlijke lunch voor omwonenden, optredens van het saxofoonorkest van harmonie Heer Vooruit, Musique Compléte en Dansscholen Reality en Maastricht en diverse activiteiten.

Tijdens de lunch vond er een officiële openingsplechtigheid plaats met toespraken van Buurtnetwerk voorzitter Jos Vandewall en wethouder Gert Jan Krabbendam, waarin werd verwezen naar de tijd dat het Vloot op de plaats van het park stroomde. Uiteraard werd er op gezinspeeld dat wie een echte Heerdenaar wil zijn van het Vloot gedronken moet hebben. Met rozenwater gemaakt van blaadjes van de rozenstruiken uit het park is Jos door de wethouder tot Heerdenaar gedoopt.

Maasvallei schonk een bankje, op het terrein van Scouting werden pannen-koeken gebakken, in bomen geklommen en sleutelhangers geknoopt. Tegen 17:00 uur  werd het laatste stukje muziek gespeeld en een hoogte van 10 meter bereikt bij het bouwen van de bamboe toren. Het prachtige resultaat hebben we een paar dagen laten staan.

Kortom het park is gebruikt waar het voor bedoeld is, ontmoeten en genieten.

 

Hellup!

Wij hadden in 2021 ons 50-jarig jubileum willen vieren, maar dat is er om bekende redenen niet van gekomen. Geen nood…dan hebben we in 2022 nog een feestje tegoed! Natuurlijk willen wij op ons Jubileumconcert goed voor de dag komen En daar hebben wij u voor nodig. Zingt u graag en bent u nog op zoek naar een gezellige club mensen die van zingen hun hobby hebben gemaakt? Dan bent u op zoek naar ‘Ouch Jonk Gewees’!

Wij zijn weer gestart met de repetities op 1 oktober. Ons eerste doel is de Kerstviering in Croonenhoff op 22 december a.s. Wij repeteren elke vrijdagmiddag van 14.00 – 15.30 uur in Croonenhoff aan de Veldstraat 18 te Heer-Maastricht. Na de repetitie kletsen we gezellig na bij een kopje koffie met een koekje. Eerst eens komen luisteren/kijken/proberen? Dat mag! We verwelkomen u graag a.s. vrijdag om 14.00 uur…enne…dat eerste kopje koffie krijgt u van ons!

Mariëtte Ackermans geeft u graag méér informatie, als u dat wenst: 043-3670300 of: mariette.ackermans56@gmail.com

 

Basic Life Support

Een felicitatie voor de 17 bewoners uit Heer die deelnamen  aan de  BLS/AED cursus. De vaardigheden uit de Basic Life Support (BLS) cursus zorgen ervoor dat zij een reanimatie kunnen uitvoeren bij volwassenen zonder of met hulp van een Automatische Externe Defibrillator (AED). De geslaagden ontvingen een certificaat.

 

Buurtnetwerk Heer

Op  maandag 15 november houden wij weer een bijeenkomst in Ontmoetingscentrum Aen de Wan die openbaar is. Verder kunt u ons elke eerste maandag van de maand spreken tussen 19:00 en 20:00 uur in de Huiskamer, Gerard Walravenstraat 92 a. Schikken deze dagen of tijden niet? Bel Willy Aarts 0623908334 of mail secretaris@buurtplatformheer.nl

Het Buurtnetwerk/platform Heer is de centrale wegwijzer voor iedereen die in Heer advies of ondersteuning nodig heeft voor buurtinitiatieven. 

 

Hondenlosloopgebied

Het hondenlosloop gebied aan de Oude Molenweg is nu omheind. Na menig incident met racefietsers vroegen de omwonenden de gemeente om materialen, waarmee ze zelf het gebied zouden kunnen omheinen. De gemeente heeft vervolgens hekwerk laten plaatsen. Loslopende honden en fietsers blijven nu gescheiden.

 

 Bestuursleden gezocht

Bent u op zoek naar een mooie uitdaging in uw eigen buurt? Hebt u hart voor de wijk Heer en wilt u zich hiervoor actief inzetten? Dan is deze bestuursfunctie iets voor u!

Ontmoetingscentrum Aen de Wan is het kloppend hart van de wijk Heer. Een ontmoetingsplek voor alle burgers, waar sociale contacten worden gelegd, interessante activiteiten voor jong en oud plaatsvinden, waar burgers, verenigingen en ondernemers elkaar treffen. Met als doel: onze wijk leuker en leefbaarder maken voor iedereen.

Stichting Ontmoetingscentrum Aen de Wan is op zoek naar nieuwe betrokken bestuursleden. Wij zijn er van overtuigd dat iedereen een bijdrage kan leveren aan het realiseren van onze doelstelling: van het Ontmoetingscentrum een plek maken van en voor alle burgers en verenigingen.     Daar hebben we u voor nodig! Hebt u belangstelling en/of wilt u meer informatie stuur dan een mail naar het secretariaat van Stichting Ontmoetingscentrum Heer secretariaat@aendewan.nl

 

Struinen in de tuinen

Op zondag 6 september werden in heel Nederland honderden tuinen omgetoverd tot openluchtpodiums voor kunstenaars. 


Zo ook park ’t Vloot waar Pacific Fuzz optrad. Een orkest van 4 jonge mannen die zich omschrijven als een atmosferisch viertal dat inspiratie vindt in het zweverige en het zware. Lang uitgesponnen jams, spacey sounds en stuwende riffs krijgen bij deze band allemaal een eigen plekje. Stap aan boord van hun vaartuig, laat je vervoeren door het kabbelende water en zet je schrap voor hoge golven! Meer dan 120 bezoekers genoten van hun optreden en de warme zon.

Bijzonder te vermelden is dat de sponsor van Struinen in de Tuinen park ’t Vloot verraste met een groot aantal bloeiende planten die aangeplant werden bij het trapje aan de Langwaterstraat.

 

 

Comments