Berichten‎ > ‎

Meezingmiddag in Croonenhoff

Geplaatst 21 dec. 2019 13:14 door Nel Knapen

Nadat ouderenkoor Ouch Jonk Gewees eind 2018 een nieuwe dirigent kreeg, gevolgd door een nieuwe organist begin 2019, werd het koorrepertoire drastisch vernieuwd.

Samen met dirigent Mari Colen begon het koor aan een nieuw tijdperk.

Vol enthousiasme werd aan het instuderen begonnen onder muzikale begeleiding van

Nick Goudkuil…af en toe met wat gezucht en gekreun…een enkele keer met een binnensmondse vloek…,

maar ons eerste meezing-concert sloeg in als een bom!

 

Ons publiek -dat vooral bestaat uit bewoners van de zorginstelling én de aanleunwoningen van Croonenhoff- was door het dolle heen! Allemaal liedjes die ze van vroeger kenden…wat jammer dat ze zich de refreinen niet meer helemaal herinnerden…

Dat heeft de voorzitter in haar oren geknoopt en bij het tweede Meezingconcert, dat plaatsvond op 29 november jl. lagen er blaadjes met teksten op tafel.

Wederom was ons publiek -waarbij nu ook mensen aanwezig waren, die iets verder verwijderd van Croonenhoff wonen- razend enthousiast! Er werd driftig meegezongen en koor en het publiek vermaakten zich uitstekend.

 

Zingen is dan ook een superhobby: het is wetenschappelijk bewezen, dat zingen gezond is voor lijf en leden…én geest! Daarnaast is een groot voordeel van zingen, dat je je ‘instrument’ altijd bij je hebt…je kunt zingen wáár je maar wilt…

Denkt u nou: ik zou dat best eens een keertje willen proberen?

Kom dan gewoon eens lekker met ons meedoen…helemaal vrijblijvend…als u eenmaal een middag bij ons hebt doorgebracht, wilt u niet meer weg!

Dat komt, omdat het zo gezellig is bij ons…en omdat wij zulke leuke liedjes zingen…en omdat wij zo’n geweldige superdirigent en dito organist hebben…

 

Vanaf 17 januari bent u van harte welkom vanaf 14.30 uur in het restaurant van Croonenhoff aan de Veldstraat in Heer. Na afloop trakteren wij u op een kopje koffie of thee!

Hele fijne Feestdagen en een gezond en tevreden 2020 gewenst!      

Op zoek naar een goed voornemen voor 2020???

Tot 17 januari…

 

Mariëtte Ackermans,

voorz/secr ouderenkoor Ouch Jonk Gewees,

043-3670300, mariette.ackermans56@gmail.com

Comments