Berichten‎ > ‎

Fietspad Heer – JFK-singel

Geplaatst 25 jun. 2018 23:53 door Liam Fitzpatrick
Het fietspad van de Akersteenweg naar de JFK-Singel, vanaf de ventweg (Envida-Mockstraat) is opgeheven en er is een nieuw fietspad langs Novotel (de verlengde Dr. Nevenstraat) naast het ‘Winterbed’, bij het Dienstengebouw. Daar bij aankomst ‘Groene Loper’ (ook brommers/snorfiets) kunt u kiezen of de opgang naar de JFK-singel (over spoorviaduct) of de spoorwegovergang Heugemerveld/Bloemenweg.

De nieuwe oversteek aan de Sibemaweg is druk, onhandig, onveilig, belemmerd zicht volgens de Fietsersbond Maastricht. Het oude fietspad was sneller, veiliger, logische, direct, zonder oponthoud (zie foto’s). Het fietspad ligt er nog.

De Fietsersbond Maastricht wilt(i.s.m. Bplf. Heer, R.O.V.L., D66) dat de gemeente onderzoekt of het alsnog mogelijk is te onderzoeken het oude bestaande fietspad in ere te herstellen. Dit zowel een verdere doorgang naar de JFK-singel of een aansluiting op het ‘Winterbed’ (verlengde Dr. Nevenstraat).

Steun ons daarin. Heeft u op- of aanmerkingen of een idee voor een alternatief, neem dan contact op met de Fietsersbond: maastricht@fietsersbond.nl

Comments