Berichten‎ > ‎

Een gratis ton en kans op een gratis boom

Geplaatst 28 okt. 2019 08:12 door Liam Fitzpatrick   [ 28 okt. 2019 08:13 bijgewerkt ]
De gemeente Maastricht geeft 2000 tonnen weg. Regentonnen om water op te vangen en te gebruiken in de tuin. Hiermee bespaart u kostbaar drinkwater en draagt u bij aan een klimaatvriendelijke omgeving. Iedereen die in Maastricht woont én een milieupas heeft, heeft recht op één ton per adres. Het principe van ‘op is op’ geldt.

Kans op een gratis boom

Bij de tonnen maakt u kans op een ‘bomen-bon’. Met deze bon kunt u een gratis boom, ter waarde van € 70,- euro, afhalen bij Intratuin Maastricht.

Afhalen ton bij Stadsbeheer

Vanaf zaterdag 2 november kunt u tussen 10.00 en 15.30 uur een ton ophalen bij Stadsbeheer aan de Ankerkade 275. Daarna kunt u terecht op zaterdag 16 november, zaterdag 30 november en zaterdag 14 december. De datums voor 2020 maken we bekend zodra die vast staan.

U heeft uw milieupas nodig om de ton af te halen. Deze wordt gescand. U kunt ook uw milieupas op de ‘Milieu App’ laten scannen. U mag maximaal 3 tonnen meenemen voor buren, familie of kennissen op vertoon van hun milieupas.

Inhoud tonnen

U kunt kiezen tussen twee modellen: een kleine variant van 114 liter en een grotere variant van 227 liter. U krijgt ook een voet mee om de ton op te plaatsen, een kraantje en een gebruiksaanwijzing.

Waarom een regenton?

Een regenton is een gemakkelijke manier om bij te dragen aan een klimaatvriendelijke omgeving. Met het regenwater dat u opvangt kunt u planten en bloemen gratis water geven en bespaart u kraanwater. Het water dat in de regenton wordt opgevangen, komt niet op straat of in het riool terecht.

Meer informatie

Meer weten wat u kunt doen voor een klimaatvriendelijke tuin? Kijk op www.waterklaar.nl.

Wilt u weten hoe u subsidie kunt aanvragen om (schone) verharde oppervlakken die nu neerslag afvoeren naar het riool, af te koppelen? Kijk dan op www.gemeentemaastricht.nl. Zoek op waterklaar.

Comments