Berichten‎ > ‎

Doe mee aan de ‘Hierder Buurtuintoer’

Geplaatst 8 sep. 2018 12:34 door Nel Knapen   [ 8 sep. 2018 12:38 bijgewerkt ]

Op Burendag, zaterdag 22 september, organiseert het Buurtplatform van Heer een mooie wandeltocht langs interessante groene plekken in Heer. Tussen 13:00 en 16:00 uur kunt u binnenlopen bij Locotuinen, Kloostertuin Opveld en de Heerenhof. Familie Kerkhoffs stelt haar tuin die dag open voor publiek en de Buurderij staat op de speelplaats van de Bernhard Lievegoed school. Op Plein Sint Petrus Banden vindt u een informatiestand over het park dat daar gerealiseerd wordt.  

U kunt starten en eindigen waar u wil. Op de meeste plekken wordt gezorgd voor koffie en thee. Bij "Huiskamer" Sjuif a-en aan de Gerard Walravenstraat kunt u terecht voor een sanitaire stop. Voor de kinderen is hier een workshop vetbollen knutselen en behalve koffie/thee/fris kunt u hier ook zelfgemaakte soep krijgen. Als u uw eigen lunch mee brengt, is de Suringarschool een fijne pauzeplek. Er zijn picknickbankjes en in het gras is voldoende plek voor uw picknickkleed. Op het plein van de Suringarschool vindt u een informatiestand over de Green Junkies; klimaatplanten die fijnstof uit de lucht filteren. Bij de Heerenhof kunt u Afrikaanse picknicksets winnen en tuinontwerp advies krijgen. Op meerdere locaties zijn hoveniers aanwezig die u graag informeren over de inrichting van een geveltuintje, boomspiegel of voortuin. 

Zoals u wellicht weet is deze dag voor het buurtnetwerk onderdeel van het grotere plan om Heer te vergroenen. Bij dit plan komt veel kijken. Vergroening gaat alleen lukken met uw hulp! Doe  mee en sjuif a-en! Wilt u mee helpen om Heer nog mooier te maken mail dan naar secretariaat@buurtplatformheer.nl  of bel met Willy Aarts (secretaris BNW Heer) 06 23 90 83 34.

Binnenkort krijgt u over deze wandeltocht meer informatie via een flyer. En er worden posters opgehangen.

 

Over het Buurtnetwerk Heer: de Stichting Buurtnetwerk Heer is de centrale wegwijzer voor iedereen die in Heer advies of ondersteuning nodig heeft voor buurtinitiatieven. 

Comments