Berichten‎ > ‎

Extra voorstelling MTOTO tijdens Cultuur- en Wetenschapsfestival Euriade

Geplaatst 3 nov. 2021 05:06 door Willy Aarts - BPF Heer   [ 3 nov. 2021 05:10 bijgewerkt ]

P E R S B E R I C H T
Maastricht, 2 november 2021

Auma Obama ontvangt Martin Buber-Plaquete


 

 

Op vrijdag 19 november zal de Keniaanse Auma Obama (60) de Martin Buber-Plaquette ontvangen voor haar sociale werk in Afrika. Zij is een zus van de Amerikaanse oud-president. De Martin Buber-Plaquette maakt onderdeel uit van het Cultuur- en Wetenschapsfestival Euriade dat vanaf 21 oktober plaatsvindt in Landgraaf, Heerlen en Aken.

Tijdens de Euriade zal sopraan en theatermaker Nienke Nasserian op donderdag 18 november om 19:00 in de Aula Minor van Abdij Rolduc een extra voorstelling van MTOTO spelen voor Auma Obama en jonge mensen uit alle mogelijke continenten en met de meest diverse sociale en economische achtergronden. Deze jongeren nemen tijdens de Euriade deel aan het onderdeel ‘Jeugd en Dialoog’ en zullen onder andere in gesprek gaan met Auma Obama. Het creëren van communicatie, interactie en daardoor begrip tussen elkaar is daarbij het belangrijkste doel.

Auma is de dochter van Barack Obama sr. en zijn eerste vrouw Kezia en daarmee zus van de Amerikaanse oud-president. Ze doet sociaal werk in Afrika. Nienke Nasserian’s vader was stamhoofd van de Masai in Tanzania, haar moeder komt uit Venlo. Nienke heeft drie autobiografische muziektheatervoorstellingen gemaakt, MTOTO is daarvan de laatste. In haar composities, gebaseerd op traditionele Masai-blessings, combineert zij klassieke vocaliteit met Afrikaanse ritmes en harmonieën.

Over MTOTO
MTOTO is de derde voorstelling uit een drieluik. Waar in MASAI Nienke’s vader, stamhoofd van de Masai, centraal staat en in MZUNGU Nienke’s Venlose moeder, gaat de derde voorstelling, MTOTO (kind), over haarzelf. Over de verscheurdheid die ze soms ervaart en die al in haar naam duidelijk wordt. ‘Nienke’ kreeg ze van haar moeder en ‘Nasserian’ van haar vader: twee voornamen.

Uit de afwisseling van storytelling, klassieke zang en elektro-akoestische muziek ontstaat een mantra over gemis.

Speellijst:

Studio Malpertuis, Opera Zuid, Maastricht:

za 27 november 2021 16:00 uur

za 27 november 2021 20:00 uur

Tickets: www.operazuid.nl/mtoto

MTOTO is een productie van Intro in Situ in coproductie met Opera Zuid en VIA ZUID -Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg. 

 Met dank aan: Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en Stichting MCEM

 

 

 

 

 


Comments