Berichten‎ > ‎

4 Juni - Pinksterprocessie in Heer

Geplaatst 7 mei 2017 23:45 door Liam Fitzpatrick
Ook dit jaar weer trekt de processie uit in de parochie Sint Petrus–Banden Heer. De jarenlange traditie gaat niet verloren. Pinksterzondag 04 juni is een belangrijke en feestelijke dag voor de gemeenschap Heer. Eerst processie en daarna kermis vieren. De processie vertrekt om 10.00 uur vanaf het Kerkplein, direct aansluitend aan de plechtige eucharistieviering die om 09.00 uur begint.

Er kan opnieuw gerekend worden op deelname door de heel mooie “vaste” processiegroepen, verenigingen, scholen, vrienden-clubs, particulieren en vele andere mensen uit de Heerder gemeenschap en ook daarbuiten. Daarnaast mogen we dit jaar weer diverse mooie gastgroepen uit omliggende parochies verwelkomen. De kinderen uit onze parochie die elders de eerste Heilige Communie hebben gedaan, zijn natuurlijk van harte welkom om samen met de andere communicanten in de processie mee te gaan.

Processie-route

De (bestaande) route is als volgt: Kerkplein, Dorpstraat, Einsteinstraat, St.Servatiusweg, rechtsaf Veldstraat, rechtsaf Gerard Walravenstraat, linksaf Kerkhofweg, linksaf Dorpstraat, bij rotonde rechtsaf Kruisstraat, rechtsaf Op de Was, Bronweg, Onder de Kerk, Dorpstraat tot op het Kerkplein. Op het Kerkplein zal een korte sluitingsplechtigheid plaatsvinden.

Bij slecht weer wordt de processie afgelast.

Het is zeer feestelijk als de straten voor deze gelegenheid mooi zijn versierd en er veel gevlagd wordt. Er worden op verschillende plaatsen van de route ook weer mooie grondversieringen aangebracht. Deze worden zo kort mogelijk na de Pinksterdagen opgeruimd.

Na de slotplechtigheid op het Kerkplein is men welkom in “Aen de Wan” op de Einsteinstraat. Wij wensen U een mooie Pinksterdag, een waardige en geslaagde processie en natuurlijk een fijne kermis in Heer.

De Processiecommissie
St.Petrus-Banden, Heer.

Bea Rijks VZ
St.Josephstraat 46,
6227SN Maastricht
043 361 6450
bea_rijks@hotmail.com
Ans Hanssen SECR
Drenckgaard 67
6227GH Maastricht
043 361 3890
answelie@ive.nl
Comments