Berichten‎ > ‎

15 april Kinderactiviteiten in de Kloostertuin

Geplaatst 10 apr. 2017 08:01 door Liam Fitzpatrick

Paasvuur, paaseieren en bosuil-kast
Kinderactiviteiten in de Kloostertuin

Op 15 april zijn alle buurtkinderen rondom Kloostertuin Opveld welkom om een bezoek te brengen aan dit mooie parkbos. Vanaf 19.00 uur vinden er enkele leuke activiteiten plaats. Zo wordt er een bosuil-kast geplaatst, kunnen kinderen paaseieren zoeken en is er een heus paasvuur!

In de opvallende grote Rode Beuk, die midden in de Kloostertuin staat, heeft lange tijd een bosuil gewoond. De projectgroep Renovatie Kloostertuin Opveld wil graag deze uil opnieuw naar de Kloostertuin lokken en daarom gaat klimmer Rens op 15 april een bosuil-kast plaatsen in de boom. Daarvoor moet hij hoog de beuk in met zijn klimspullen – en kan hij aanmoedigingen gebruiken!

Een andere belevenis die de buurtkinderen zeker zal aanspreken is het maken van een paasvuur in de Kloostertuin. Pasen is van oudsher een lentefeest maar Christenen vieren dan dat Jezus is herrezen. De projectgroep wil dit feest vieren door met de kinderen een paasvuur te bouwen en daarvoor een grote stapel sprokkelhout te verzamelen. Om 20.30 uur worden de vier vuurkorven aangestoken.

Voordat de vlam in de houtstapels gaat, krijgen de kinderen eerst nog volop de gelegenheid om paaseieren te zoeken in de Kloostertuin. Want Pasen zonder eieren is natuurlijk geen Pasen. De projectgroep, die de activiteiten samen met de werkgroep Jeugd van IVN-Maastricht organiseert, hoopt op de aanwezigheid van veel buurtkinderen en hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s!

De activiteiten starten op 15 april om 19.00 uur. Verzamelen bij de Rode Beuk (met de dikke keien). Het parkbos is toegankelijk via de poort aan de Veldstraat in Heer, maar ook via het ‘olifantenpad’ in Vroendaal (aan het voetpad achter de huizen aan Savelsbosch-Noord). De dag eindigt om 21.00 uur.

Comments